A klub stabilitása érdekében ötven százalékkal csökkentették Bogdánéknál is a játékosok fizetését (Fotó: Facebook/Bogdán Ádám)

 

Bogdán Ádám ősszel tért vissza korábbi klubjához, amelynél először január végéig szóló megállapodást írt alá, majd annak lejárta előtt nem sokkal nyár végéig hosszabbított. A Hibs jelenleg a 12 csapatos élvonal hatodik helyén áll.

„A megállapodásnak köszönhetően remélhetőleg a klub képes lesz megőrizni az anyagi stabilitását ezekben a nehéz időkben, így biztosítva mindenki számára a megélhetést. Az elnökség biztosított mindenkit arról, hogy amint véget ér a válság, és a bevételek normalizálódnak, minden elmaradást pótolni fog” – idézik Leeann Dempstert, a klub ügyvezetőjét.

Skóciában március 13-án függesztették fel a játékot, egyelőre csak annyi biztos, hogy április végéig nem kezdik újra a bajnokságot.

A Sky Sports híre szerint a Hibernian az elsők között van Skóciában, ahol döntöttek a kényszerű intézkedésről, korábban a Celtic és a Hearts jelentett be hasonló intézkedést annak érdekében, hogy a leállás miatt megszűnő munkakörökben dolgozó munkatársaiknak is fizetést tudjanak biztosítani.