KoroNapló: Mentálisan egyre nehezebb elviselni ezt – Baráth Botond

BARÁTH BOTOND (Egyesült Államok)BARÁTH BOTOND (Egyesült Államok)
Vágólapra másolva!
2020.04.17. 09:34
Sonka, tojás és zöldségek idézték meg az ünnepi hangulatot Baráth Botond otthonában, a magyar labdarúgó-válogatott és a Kansas City hátvédje ugyanakkor az európai trendekkel ellentétben egyelőre nem hallott a bajnokság esetleges zárt kapus folytatásáról.

 

„A mostani helyzet szerintem minden családnál elhomályosította a húsvétot, az Egyesült Államokban is csöndesen, a négy fal között telt az ünnep, ha kinéztem az ablakon, kihalt utcákat láttam. Az ünnep előtt azért kiugrottam egy gyors bevásárlásra, így legalább némi sonka, tojás és zöldség került a tányéromra, hogy legalább minimális szinten megidézhessem az otthonomban a húsvéti hangulatot. Múlt héten olvastam, hogy Donald Trump az egész Egyesült Államokat katasztrófa sújtotta területté nyilvánította, de Missouri államban, ahol élek, még nem rendeltek el kijárási tilalmat, pedig a fertőzöttek száma már ötezer körülire tehető. Érdekes, mert a velünk szomszédos Kansas államban nagyjából kétezer embert diagnosztizáltak a koronavírussal, ott már nem lehet elhagyni a lakást.

 

Ami a futballt illeti, továbbra is otthon készülök, hamarosan véget ér a háromhetes intenzívebb edzésprogramunk, a jövő héttől vélhetően kicsit könnyebb gyakorlatsort kapunk. Azt továbbra sem tudni, mikor folytatódhat a bajnokság, az európai ligákkal ellentétben itt egyelőre szó sincs zárt kapus meccsekről. A többi nagy tradicionális amerikai sportágban, az NBA-ban és a baseballban ugyanis a legnagyobb sztárok kijelentették, nem hajlandók üres csarnokokban és arénákban pályára lépni, így egyelőre az MLS sem gondolkodik a nézők nélküli meccsekben. Bevallom, mentálisan egyre nehezebb elviselni a bizonytalanságot és a bezártságot, de előbb-utóbb a mostani helyzeten is túllendülünk valahogy.”

AKoroNaplóállandó szerzői:Baráth Botond(Egyesült Államok),Galló Vilmos(Svédország),Gulácsi Péter(Németország),Kemény Dénes(Magyarország),Ligetvári Patrik(Spanyolország), Planéta Szimonetta (Franciaország). Korábban: Pádár Krisztián (Oroszország, Vojvoda Dávid (Olaszország).

A KoroNapló korábbi bejegyzéseitIDE KATTINTVAtekinthetik meg!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik