KoroNapló: Baráth Botondék megkezdték az edzéseket

BARÁTH BOTOND (Egyesült Államok)BARÁTH BOTOND (Egyesült Államok)
Vágólapra másolva!
2020.05.18. 06:42
A többhetes bezártság után már a kiscsoportos edzések elkezdésének is örül a Sporting Kansas City és a magyar labdarúgó-válogatott hátvédje, akinek szombaton a Bundesliga-meccsek jelentették a kikapcsolódást.

Szerencsére a kiscsoportos edzéseket már elkezdhettük, ami azért fontos, mert ez is jele annak, hogy az élet kezd visszatérni a hagyományos kerékvágásba. A múlt szombaton mindenkit teszteltek, mondanom sem kell, nem túl kellemes érzés, amikor tíz centiméter hosszú pálcát felnyomnak az ember orrába, de legalább senkinél sem mutattak ki fertőzést. A több hónapnyi bezártság után jólesik belépni az edzőközpont területére, igaz, egyelőre tartanunk kell a távolságot, az autókkal is három-négy méterenként parkolhatunk le.

Maszkban kell érkeznünk, majd megmérik a testhőmérsékletünket, ellenőrzik a pulzusunkat, fertőtlenítenek, és ezt követően mehetünk a pályára, ahol különböző állomásokat alakítottak ki, és vetésforgóban végezzük a gyakorlatokat. Szerencsére a felszereltségünknek köszönhetően labdás feladatokat is végzünk, egyelőre ugyanis nem passzolhatunk egymáshoz, marad a rúgófal. Emellett bójákat és póznákat kerülgetünk, s a végén kapura lövéssel zárunk. Futás és mozgáskoordináció szintén szerepel a programban, de a testi kontaktot továbbra is kerüljük, az edzések mellett pedig három-négy naponta otthon is végzünk erősítő gyakorlatokat.

A bajnokság folytatásáról még mindig zajlanak az egyeztetések, ami azért is nehézkes, mert hatalmas az ország, és a különböző nagyvárosokban más-más helyzet uralkodik. Ezzel együtt remélem, hamarosan megtalálják a megoldást, és végre mi is futballozhatunk. Ebben a helyzetben már az is nagy örömöt jelentett, hogy a Bundesliga folytatódott, szombaton több meccset is élőben néztem. Az egyik monitoron a Dortmund–Schalke ment, a táblagépemen pedig a Leipzig–Freiburg.

AKoroNaplóállandó szerzői:Baráth Botond(Egyesült Államok),Galló Vilmos(Svédország), Juhász Dorka (Egyesült Államok),Kemény Dénes(Magyarország),Krueger John-Henry(Egyesült Államok),Davide Lanzafame(Magyarország),Planéta Szimonetta(Franciaország)

Korábban: Gulácsi Péter(Németország), Ligetvári Patrik(Spanyolország),Pádár Krisztián(Oroszország),Vojvoda Dávid(Olaszország)

A KoroNapló korábbi bejegyzéseitIDE KATTINTVAtekinthetik meg!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik