KoroNapló: A mérleg nem hazudik – Baráth Botond

BARÁTH BOTOND (Kansas City)BARÁTH BOTOND (Kansas City)
Vágólapra másolva!
2020.04.02. 09:08
Minden reggel megméri testsúlyát Baráth Botond, az MLS-es Sporting Kansas City és a magyar labdarúgó-válogatott hátvédje, aki ezekben a napokban nagy hasznát veszi az édesanyjától eltanult recepteknek.

„Továbbra is a klubtól kapott edzésterv alapján készülünk, minden napra más feladat jut, a lábizom-erősítés, a felsőtest edzése, a futás és a biciklizés váltja egymást. A feladatokat nem lehet elsumákolni, mert minden reggel meg kell mérnünk a testsúlyunkat, az adatokat pedig elküldeni a klubnak.

Egyébként mostanra nagyjából beállt a napi programom, a reggelit, az ebédet és a vacsorát egyaránt magam készítem, szerencsére édesanyám annak idején néhány egyszerűbb étel elkészítésére megtanított…

Amennyire csak lehet, tartom a kapcsolatot az otthoniakkal, amikor ők elmennek aludni, én elindulok edzeni. Már bennem is tudatosult, mennyire nehéz hetek várnak ránk, és mivel kialakult egyfajta napirend, kevésbé vagyok lehangolt, mint egy héttel korábban.

Ami a vírust illeti, az utóbbi hét napban az Egyesült Államokban is súlyosan romlott a helyzet, a fertőzések száma már itt a legnagyobb, igaz, Missouri államban egyelőre csak nyolcszáz fertőzöttről számoltak be, míg Kansasban ez a szám kétszázötven, vagyis egyelőre nem vagyunk a járvány gócpontjában.

A nagyobb áruházakat ennek ellenére időnként már kifosztják, de egyfelől hamar feltöltik a polcokat, másfelől a kisebb boltokban rendre beszerezhető minden, amire szükségünk van.

A futásaim alkalmával azt látom, hogy kisebb egészségügyi sétára többen elindulnak, a friss levegőre és a mozgásra ebben a helyzetben is igyekeznek időt szakítani. A másfél méteres távolságot mindenki betartja, és megszűntek a nagyobb összejövetelek.”

AKoroNaplóállandó szerzői:Baráth Botond(Egyesült Államok), Galló Vilmos(Svédország), Gulácsi Péter(Németország),Kemény Dénes(Magyarország),Ligetvári Patrik(Spanyolország),Vojvoda Dávid(Olaszország).

A KoroNapló korábbi bejegyzéseit IDE KATTINTVA tekinthetik meg!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik