A Trabzonspor megfigyelői is láthatták, hogy Kalmár majdnem gólt lőtt a horvátoknak (Fotó: NS)

 

A márciusi Eb-selejtezőket követően több török portál, így például a gunes.com, a star.com.tr és az aksam.com.tr is arról számolt be, hogy a Trabzonspor scoutjai Budapesten jártak a Magyarország–Horvátország Eb-selejtezőn, hogy megfigyeljék a dunaszerdahelyiek középpályását, Kalmár Zsoltot. A horvátok ellen Kalmár bő 25 percre állt be csereként Szoboszlai Dominik helyére – a török beszámolók szerint így is jó benyomást tett a megfigyelőkre (emlékezhetünk rá, kis híján gólt szerzett). Ezek után elsősorban a  Trabzonspor szakmai stábján, illetve Ünal Karaman vezetőedzőn múlhat, hogy ajánlatot tesznek-e a DAC-nak a 15-szörös A-válogatott magyar labdarúgóért. A Trabzonspor hatszoros török bajnok, legutóbb 1984-ben nyert aranyérmet, jelenleg a 4. helyen áll a Süper Ligben.

Kalmár 2017 augusztusában az RB Leipzigtől került a DAC-hoz (előtte fél évig a dán Bröndbynél volt kölcsönben), előbb kölcsönben szerepelt a dunaszerdahelyieknél, majd tavaly nyáron végleg a DAC-hoz került, szerződése 2021-ig köti a klubhoz. A szlovák élvonalban az ezüstéremért harcoló csapat egyik legjobbjának számít, a most folyó bajnokságban eddig hat gólt szerzett.

„Több országból is van iránta érdeklődés. Törökországból és máshonnan is, de ezek egyelőre nincsenek olyan fázisban, hogy konkrétumokról tudjunk beszámolni. Zsolttal abban maradtunk, hogy a jövőjét érintő kérdésekben a bajnoki idényt követően egyeztetünk” – reagált a sajtóhírekre az NSO-nak a játékos képviselője, Esterházy Mátyás.

„Miután a DAC-ban két éve kiemelkedően teljesít, és a válogatottban is stabil helye van, azon dolgozunk, hogy a nyáron esetleg klubot tudjon váltani. Nagyon jól érzi magát Dunaszerdahelyen, sokat kapott a klubtól, és a klubnál is rendkívül nagyra becsülik őt, de a DAC is partner abban, hogy ha a klub és a játékos számára is megfelelő ajánlat érkezik, akkor váltani tudjon. Prioritást jelent, hogy egy esetleges átigazolás után is olyan helyen éljen, ahol jól tudja érezni magát a családjával, hiszen a közösségi oldalán már bejelentette, hogy édesapa lesz, így ez is olyan szempont, amit figyelembe kell venni a döntésnél. Le kell azonban szögeznem, hogy a DAC különleges hely egy futballista szempontjából, ezért Zsolt sem mindenáron hagyná el ezt a stadiont” – tette hozzá a játékosügynök.