Juhász reméli, nem kell megműteni - kieshet az egész nyárra

Vágólapra másolva!
2011.05.05. 10:06
null
Ha szenvedve is, de játszik: Juhász reméli, hogy elkerüli a műtétet (Fotó: Action Images)
Juhász Roland mindenképpen szeretné elkerülni a műtétet – a magyar válogatott és az Anderlecht alapembere hónapok óta közelítőizom (adduktor)-problémákkal küszködik, és egy esetleges operáció az egész nyárra kidöntené. Ráadásul ez nem jönne jól sem klubcsapatának, sem a nemzeti csapatnak, amelynek szeptember elején nagyon fontos Eb-selejtezői lesznek.

Megúszni a műtétet – erre törekszik Juhász Roland, az Anderlecht magyar légiósa. A középhátvéd hosszú ideje fájdalmak közepette játszik, de a kiélezett belga bajnoki hajrát még kihúzná, és a San Marino elleni Eb-selejtezőn is pályára akar lépni – a kezelésről a szezon végén születhet döntés.

„Fél éve vannak gondjaim az adduktorommal, és nagyon kellemetlen fájdalmat érzek játék közben. Hétről hétre változik a fájdalom mértéke” – idézi Juhászt a Het Nieuwsblad.

„Eleinte beinjekciózva játszottam, de ezt nem tartottam szerencsésnek, így inkább egy rövidebb pihenőt választottam. A szezont még végig kell játszani, és jön a San Marino elleni Eb-selejtező is, amelyen ott szeretnék lenni” – tette hozzá a magyar hátvéd.

Egy esetleges műtét utáni lábadozás Juhász egész nyarát „elvenné”, a felkészülési időszakról is lemaradna a magyar védő. Ráadásul szeptember elején jönnek az Eb-selejtezők is – nem véletlen, hogy Juhász húzódozik az operációtól.

A SEMMIBŐL JÖN A STANDARD

A belga bajnokság rájátszásában még három csapatnak van esélye az aranyéremre: a listavezető Genknek (44 pont), a Standardnak (41) és az Anderlechtnek (41).

 

Négy forduló van még hátra a bajnokságból, amelynek elég sajátos a lebonyolítása: a 30 „alapszakaszbeli” meccs után megfelezték a csapatok pontszámát. Ez a Standardnak jött jól, mely 30 forduló alatt 16 pontos hátrányt szedett össze az akkor éllovas Anderlechttel szemben – ez a felezéssel nyolcra csökkent, a vallon nagycsapat pedig a rájátszásban fantasztikus formába lendült.

 

„Igazságtalannak érzem a rendszert. A Genk és az Anderlecht nyújtotta a bajnokság során a legjobb, legegyenletesebb teljesítményt, a Standard egy hónapja játszik csak jól – ehhez képest feljött a semmiből a bajnokesélyesek közé” – így Juhász.

„Volt, aki a műtétet tanácsolta, de az két és fél hónap kihagyással járna. Remélem, hogy a problémám megoldódik műtét nélkül is, de ha mindenképpen szükséges, kés alá fekszem.”

Pénteken Juhász meccset játszik: a brüsszeli lilák a listavezető, az Anderlechtet három ponttal megelőző Genkhez látogatnak. A meccs sorsdöntő lehet az aranyérem szempontjából.

„Minden pontot be kell gyűjtenünk, és akkor bajnokok leszünk. Biglia kiesése nagy csapás a számunkra, elképesztő, hogy mennyi sérüléssel és eltiltással kellett megküzdeni ebben a szezonban. De Sutter, Deschacht, Legear, Biglia kidőlt, és csak nincs vége… Az Anderlechtet már háromszor leírták ebben a szezonban, de még mindig bajnokesélyesek vagyunk. Számomra értékesebb lenne az idei aranyérem, mint a tavalyi – akkor minden simán ment, most rengeteg nehézséggel kell megküzdenünk” – mondta Juhász.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik