Juhász, az elnyűhetetlen: Európa 2. legtöbbet játszó mezőnyjátékosa

Vágólapra másolva!
2010.04.08. 17:29
null
Juhász Roland (lilában) elképesztő terhelést kap a szezonban - de még bírja (Fotó: Action Images, archív)
Az egyik francia nyelvű belga portál és a Het Laatste Nieuws összeállítása szerint Juhász Roland a 2009–2010-es szezonban a második legtöbb játékperccel rendelkező európai mezőnyjátékos.

Az Anderlecht magyar középhátvédje a Footgoal szerint 4706 percet játszott ebben az idényben – pályára lépett az Anderlecht összes bajnoki- és Európa-liga-mérkőzésén, klubjában egyedül a kupamérkőzéseket hagyta ki.

 

JUHÁSZ MECCSEI A 2009–2010-ES SZEZONBAN
29 bajnoki alapszakasz
3 bajnoki rájátszás
10 Európa-liga
4 BL-kvalifikáció
3 válogatott
8 felkészülési
57  

Juhász ráadásul a brüsszeliek bajnoki alapszakaszbeli, rájátszásbeli, BL-kvalifikációs és El-beli meccsein kettő kivételével az első perctől az utolsóig a pályán volt. Ehhez jönnek még a válogatott és a felkészülési meccsek – a terhelés elképesztő.

Juhásznál csak egy jobban leterhelt labdarúgó van a portál összeállítása szerint, mégpedig a Fulham védője, egyben az északír válogatott csapatkapitánya, Aaron Hughes. Hughes minden találkozót beszámítva 4725 percnél tart, és már 52 tétmeccsen játszott. A Fulhamnek van még öt bajnokija, ráadásul az Európa-ligában is (még) áll, no meg az északírek is játszanak májusban Chilével. Juhásznak még ott van a belga bajnoki rájátszás, valamint a magyar válogatott Németország és Hollandia elleni találkozója.

„Fizikailag és mentálisan is rendkívül sokat követel tőlem ez a szezon, de még mindig frissnek érzem magam, jobban szeretek játszani, mint edzeni. És a bajnokság végén sem állok le: Magyarországon az MTK-val edzek a válogatott felkészülési találkozók előtt" – mondta Juhász a Het Laatste Nieuwsnek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik