Játékossors: visszavonult Köteles László – sajtóhír

Vágólapra másolva!
2018.11.21. 13:55
null
Köteles Lászlónak nyár óta nem volt csapata (Fotó: AFP)
Belgiumi sajtóhírek szerint visszavonult Köteles László, akinek a nyáron járt le a szerződése a dán FC Köbenhavnnál, majd klub nélkül maradt. A 34 éves kapus nem távolodik el a futballtól, játékosügynökként dolgozik tovább.

A szegedi születésű Köteles László a Tisza Volánban kezdte pályafutását, fiatalon volt a Szeged FC, a Makó és a Videoton labdarúgója, majd, miután több szerb klubban is szerepelt, visszatért Magyarországra, és a Dunakanyar-Vác színeiben mutatkozott be az NB I-ben. Vácról Diósgyőrbe távozott, majd 2009-ben került – előbb kölcsönben, aztán végleg – a belga KRC Genkhez, amelyben hét évet töltött el, 191 mérkőzésen pályára lépve.

Köteles tagja volt a 2010–2011-es bajnokcsapatnak, ezenkívül egy Belga Kupa- és egy belga Szuperkupa-győzelemnek is részese volt. Oroszlánrészt vállalt abban, hogy a csapat bejutott a legrangosabb európai kupasorozatba, a Bajnokok Ligájába, ahol mind a hat csoportmérkőzésen ő védett.

Köteles utolsó klubja az FC Köbenhavn volt, ám csupán egy kupamérkőzésen állhatott be a dán együttes kapujába. A nyáron nem hosszabbítottak vele szerződést, így csapat nélkül maradt.

A magyar válogatottban többször is keretbe került, de egyszer sem lépett pályára.

Köteles – akit megkerestünk, de nem értük utol – nem távolodik el a futballtól, játékosügynökként dolgozik tovább – írta a belga voetbalbelgie.be.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik