Gerának az év végén speciális étrendre kellett átállnia

Vágólapra másolva!
2010.12.22. 10:13
null
Gera Zoltán ismét alapember a Fulhamben (Fotó: Action Images, archív)
Szuper évet zárt Gera Zoltán, még akkor is, ha az esztendő végén speciális étrendre kellett átállnia. Az angol Fulham középpályása visszatért a válogatottba, és csapatával az Európa-liga fináléjában is pályára léphetett.

 

– Mi a gondja önnek Lisztes Krisztiánnal?
– Nekem? Az égvilágon semmi – tiltakozott Gera Zoltán 68-szoros válogatott a londoni El Camino pizzériában. – Ezt meg honnan veszi?

– Azt hallottam, gondjai vannak a Lisztessel...
– Értem. Így terjednek a rémhírek. Nem Krisztiánnal van bajom, dehogyis! Az lehet a félreértés, hogy lisztessel, egész pontosan a lisztes ételekkel van problémám.

– Igaza van, ez egyáltalán nem mindegy. Ha már itt vagyunk: a liszttel mi a baja?
– Nem tudtam róla, hogy bajom van vele. Allergiatesztet végeztek el rajtunk a Fulham orvosai, ugyanis itt, Angliában gyakorta megvizsgálják a labdarúgókat. Az eredmények azt mutatták, hogy bizonyos ételekre rosszul reagál a szervezetem, de eddig ezt nem vettem észre. Nem voltam rosszul, nem voltam beteg, igaz, nem is éreztem magam kimondottan jó állapotban.

– Mire kell vigyáznia?
– Kenyeret, tejes dolgokat, tojást körülbelül egy, másfél hónapja nem eszem. És jobban is érzem magam, frissebben mozgok azóta, sőt olyan jó erőben érzem magam, mint már nagyon régen.

– Ha nem ehet tésztát, mit keres egy londoni pizzériában?
– Salátát vagy halat, zöldségeket éppenséggel itt is lehet enni. Ez a csapatunk egyik törzshelye, közel van az edzőközpontunkhoz. Van, hogy ott ebédelünk, de előfordul, hogy néhányan eljövünk ide. Az amerikai Clint Dempsey és Eddie Johnson, az ausztrál Mark Schwarzer vagy éppen a svájci Pascal Zuberbühler van ebben a társaságban, kéthetente beülünk ide.

– Azért aggasztó, amit erről az allergiáról mond.
– Nekem nem az. Eddig sem észleltem, hogy nagy bajom lenne, kicsit nyomottnak éreztem magam, de most, hogy kiderült, és változtattam az étrenden, kimondottan jól vagyok. Nézze, harmincegy éves vagyok, szerintem olyan időszakban van a pályafutásom, hogy most eldőlhet: a karrierem úgymond elindul lefelé, vagy van még bennem annyi, hogy néhány szezonban még a legmagasabb szinten futballozzak. Most úgy érzem, hogy... De nem akarok semmit sem elkiabálni.

HA KÍVÁNCSI ARRA, HOGY GERA ZOLTÁNNAK MIK A VÁGYAI 2011-RE, ILLETVE, HOGY MIBE FEKTETNÉ AZ ANGLIÁBAN MEGKERESETT PÉNZT, A TELJES INTERJÚT ELOLVASHATJA A NEMZETI SPORT SZERDAI SZÁMÁBAN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik