Gera: Nehezebb a helyzetem, mint ezelőtt bármikor

Vágólapra másolva!
2011.01.17. 07:44
null
Gera akár távozna is a több játéklehetőségért (Fotó: Action Images)
Nem érzi jól magát, keveset játszik, ezért Gera Zoltán elképzelhetőnek tartja, hogy távozik angol élvonalbeli csapatától, a Fulhamtől. Ha nem most, akkor a nyáron, amikor lejár a szerződése. Jóllehet brit lapok úgy tudják, a német Wolfsburg után a görög Panathinaikosz is a soraiban tudná a 68-szoros válogatottat, a labdarúgó szerint ennek a híresztelésnek sincs valóságalapja. Az azonban nem zárható ki, hogy tényleg elhagyja Angliát – egyszer.

Nem telik el úgy nap, hogy ne írnának vele kapcsolatban újabb és újabb kérőkről, Gera Zoltán, az angol Fulham légiósa a lapok és internetes hírportálok átigazolási rovatának állandó szereplője lett. Igaz, a neve mellett általában jókora kérdőjel szerepel: így volt ez korábban, a wolfsburgi „csábítás" esetében is; sőt most sincs ez másként, amikor a görög Panathinaikosz hívásáról írnak Angliában.

„Rendszerint rögtön az elején tisztázni kell, van-e valóságalapja a híreszteléseknek – szögezte le Gera Zoltán. – Én is hallottam a Panathinaikoszról, és hiába tagadnám, jólesik az embernek, ha ilyen híres csapattal hozzák össze. Csakhogy az egész pusztán feltételezés, nem több találgatásnál, vagyis köszönő viszonyban sincs a valósággal."

Tény azonban, hogy Gera Zoltán 2008 júniusában érkezett Londonba, és a nyáron lejár a szerződése. A szurkolók szeretik, de a walesi menedzser, Mark Hughes nemigen állítja csatasorba – holott tavaly még oroszlánrészt vállalt az Európa-liga-döntős klub sikereiben.

„Nehezebb a helyzetem, mint ezelőtt bármikor – ismerte el a 68-szoros válogatott. – Nem érzem jól magam, keveset játszom. De a futball már csak ilyen. Az egyik pillanatban még minden szép és jó, a másikban pedig jön a hideg zuhany. A fordulópontot a nyári edzőváltás, Mark Hughes érkezése jelentette. Nincsen bennem keserűség, és távol álljon tőlem, hogy panaszkodjak. Mert elfogadtam, hogy a szakember a saját elképzelései alapján állítja össze a csapatot. Megértettem, hogy szívesebben szerepeltet másokat. Amikor mégis pályára küld, minden tőlem telhetőt megteszek, hogy bizonyítsam: nem felejtettem el futballozni."

A 31 esztendős játékos állandó játéklehetőségre vágyik – és mint elmondta, a válogatott miatt is fontos, hogy kezdő legyen.

„Semmit sem akarok jobban, mint játszanihangsúlyozta Gera Zoltán. – Úgy látom azonban, hogy erre itt, a Fulhamnél egyre kevesebb esélyem van. Nagyon szeretem a klubot, a várost, de nem tartom elképzelhetetlennek, hogy távozok, és máshol folytatom a pályafutásomat."

Gera Zoltán azt is hozzátette, hogy ha úgy adódna, dacolna a korábbi híresztelésekkel, és Angliát elhagyva keresne magának új kihívásokat – de persze nem mindenáron.

„Maradnék Angliában, jóllehet az is egy lehetőség, hogy más országban folytatom" – mondta.

A TÉMÁRÓL TOVÁBBI RÉSZLETEKET A NEMZETI SPORT HÉTFŐI SZÁMÁBAN OLVASHAT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik