Gera: Már többször lemondtak rólam, nem zavar

Vágólapra másolva!
2013.01.10. 15:04
null
Gera Pak belépője után sérült meg (Fotó: Action Images)
A sors űz vele gonosz tréfát? Kikerülhetetlen pech? Netán egy tökéletlen műtét az oka, hogy valamivel több mint egy év múltán Gera Zoltán bal térdében ismét elszakadt a keresztszalag? Az biztos, hogy van, akit úgy kellene ilyenkor a padlóról összekaparni.

– Hogy van lelkileg?
– Jól – válaszolt halkan Gera Zoltán a Nemzeti Sport kérdésére.

– Gyanítom, a körülményekhez képest...
– Nem, én tényleg rendben vagyok. Természetesen nem örülök annak, ami történt, de jól érzem magam. Szombat délután, a sérülés pillanatában nyilván nehéz volt, attól kezdve, hogy az öltözőben az orvos megjegyezte, hogy valószínűleg elszakadt a szalag, fel kellett készülnöm a legrosszabbra. Persze ilyenkor azért bízik az ember abban, hogy mégsem, hogy téved a doktor.

– A sérülés és a diagnózis felállítása közötti két teljes nap ilyenkor lassan telik? Egy óra is maga az örökkévalóság?
– Ott volt velem a család, a gyerekek, tettem-vettem, nem csak a sérülésen rágódtam, persze reménykedtem, hogy valahogy megúszom szakadás nélkül. Jóllehet, abban a pillanatban, amikor elestem, ugyanazt éreztem, mint jó egy éve, amikor először szakadt el a térdszalagom. Gondoltam, hogy nagy a baj. Úgy is lett. Így viszont nem lepődtem meg annyira, nem sokkolt.

– Amikor kifordult a térde, a diagnózisra várva, vagy amikor megtudta, hogy ismét a legrosszabb történt, átcikázott az agyán a gondolat, hogy vége?
– Meg sem fordult a fejemben, hogy nincs visszaút, egy másodpercig sem.

– Itthon azért sokan temetik Premier Legaue-karrierjét.
– Nem különösebben érdekel, ki mit gondol, egyébként is már többször lemondtak rólam. Nem zavar. A közvetlen környezetem tudja, milyen állapotban vagyok, milyen a fizikumom. Az orvos is biztatott, hogy vissza tudok térni a pályára, a csapaton belül tisztában vannak vele, hogy nem azért sérültem meg, mert nem bírom az angliai tempót, megsérültem, ami bárki mással is megeshet. Az mondjuk furcsa, hogy nem a csontból szakadt ki a keresztszalag, hanem a közepén, vagyis az a rész, amellyel pótolták a korábbi szakadást. Ez egyáltalán nem szokványos, az orvost is meglepte, aki az MRI-t végezte, de hogy mi az oka, nem tudni.

(...)

– A cél a második hely a világbajnoki selejtezőcsoportban?
– Természetesen. A világbajnoki részvételre hajtunk.

– A rájátszásban elméletileg már ott lehet.
– Inkább előbb. A júliusi felkészülésbe már szeretnék bekapcsolódni, akkor pedig az ősz elején futballozhatok. Brazíliáért is.

A TELJES INTERJÚT – AMELYBEN GERA ZOLTÁN ARRÓL IS BESZÉL, HOGY ISTEN HOGYAN SEGÍTI ŐT A FELGYÓGYULÁSBAN, S HOGY HOGYAN ÉRTÉKELI AZT, HOGY A MAGYAR VÁLOGATOTTNAK NÉZŐK NÉLKÜL KELL MEGVÍVNIA A ROMÁNIA ELLENI VB-SELEJTEZŐT – A CSÜTÖRTÖKI NEMZETI SPORTBAN OLVASHATJA!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik