Funkel: „Dárdaira van szüksége a Herthának”

Vágólapra másolva!
2010.02.09. 11:08
null
A szurkolók alig várják, hogy Dárdai ismét pályára léphessen (Fotó: Imago)
Több mint három hónapot hagyott ki Dárdai Pál, a Hertha rutinos magyar középpályása, de a berlini szurkolók nagy örömére a hétvégi bajnokin már ismét ott lesz a kiesés ellen küzdő csapat keretében.

„A héten teljes intenzitással edzek, és játékra jelentkezem a Mainz ellen. De hogy játszom-e, a vezetőedző dönti el" – nyilatkozta Dárdai a Berliner Kurier című lapnak.

A jelek szerint Friedhelm Funkel számít a 33 éves magyar középpályásra annak ellenére, hogy távollétében Fabian Lustenberger megbízható teljesítményt nyújtott.

„Pál megtestesíti az összes erényt, amelyre szükségünk van a kiesés elkerüléséért folytatott harcban" – mondta a szakember, akinek csapata mindössze 11 pontot gyűjtött eddig a szezonban, és nyolc egység választja el a még biztos bennmaradást jelentő 15. pozíciótól.

Dárdai még az őszi szezonban szenvedett bokasérülést, amely miatt hónapokra kidőlt a sorból – valószínűleg a rutinos futballista hiánya is szerepet játszott a Hertha gyenge teljesítményében.

A magyar játékosnak egyébként három mérkőzés hiányzik ahhoz, hogy megdöntse a berlini klub legendája, Michael Sziedat szereplési rekordját, aki 1971 és 1980 között 280 Bundesliga-találkozón lépett pályára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik