Fortuna Liga: Vida Kristopher góljával győzött a DAC

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.11.03. 19:01
A szlovák labdarúgó-élvonal 14. fordulójában a második helyen álló dunaszerdahelyi DAC a Nyitrát fogadta és Vida Kristopher 30. percben szerzett góljával 1–0-s győzelmet aratott, így őrzi második helyét a tabellán.
Vida Kristopher (jobbra) boldogan fogadhatta a gratulációkat a gólja után (Fotó: Tumbász Hédi)
Vida Kristopher (jobbra) boldogan fogadhatta a gratulációkat a gólja után (Fotó: Tumbász Hédi)

A KÉPGALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON IDE VAGY A KÉPRE!

Illusztris vendégsereget fogadott a Nyitra elleni mérkőzésen a Mol Arénában a DAC, hiszen a női kézilabda Bajnokok Ligája-győztes Győri Audi ETO csapata látogatott el a meccsre, amely előtt Görbiczéket a gyepen köszöntötte a közel 8500 néző.

A klub három magyar játékosa közül ezúttal csak kettőre számíthatott Peter Hyballa vezetőedző, miután Kalmár Zsolt az előző fordulóban megkapta az ötödik sárga lapját, így eltiltását töltötte.

Ott volt viszont a kezdőben mindkét Vida, Máté és Kristopher is, s ha már ott voltak, tevékenyen kivették a részüket az egyetlen gólból. A 30. percben előbbi, Máté indítását Herc adta középre, és a középen jó ütemben érkező Kristophernek nem okozott nehézséget a kapuba találni.

Vida Máté és Vida Kristopher is az összecsapás legjobbjai közé tartozott, előbbi több remek indítással vétette magát észre, utóbbi pedig – a gólja mellett – többször is zavart okozott az ellenfél kapuja előtt.

A névrokonok akciója eredményezte tehát a DAC találatát, amely végül a három bajnoki pontot is meghozta: a DAC öt év után győzte le ismét a Nyitrát bajnokin, és a sikerrel őrzi második helyét a táblázaton.

Melynek élén az a Slovan Bratislava áll, amely Holman Dáviddal a kezdőben 6–0-ra „lemészárolta” a Michalovcét Pozsonyban – a magyar középpályást 5–0-nál, a 68. percben cserélte le Martin Sevela vezetőedző.

SZLOVÁKIA, FORTUNA LIGA
14. FORDULÓ

DAC–Nitra 1–0
Slovan Bratislava–Michalovce 6–0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik