Felkészülés: Szoboszlait 30 perc után lecserélték, salzburgi iksz a Poollal

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2020.08.25. 17:52
null
Patson Daka (középen) két gólt lőtt a Liverpoolnak (Fotó: AFP)
A Red Bull Salzburg hazai pályán 2–2-es döntetlent játszott az angol bajnok Liverpoollal a két csapat kedd délutáni felkészülési mérkőzésén. Az Ajax elleni találkozót szeméremcsont-gyulladása miatt kihagyó Szoboszlai Dominik ezúttal ott volt az osztrák csapat kezdőjében, ám a 31. percben – az előzetes tervek szerint – lecserélték. Az Arsenal 4–1-re verte az MK Donst.

Az Ajaxtól elszenvedett vereség után bravúros döntetlennel folytatta a felkészülést az osztrák Red Bull Salzburg. Jesse Marsch együttese már a 3. percben megszerezte a vezetést Jürgen Klopp Liverpoolja ellen: Patson Daka Mergim Berisha labdaszerzése után lőtt Alisson kapujába (1–0).

A 13. percben ismét Daka volt eredményes, egy mágnestáblára illő kontra végén Szoboszlai indításából Berisha centerezett balról, a középen érkező zambiai pedig átvétel nélkül, hat méterről a bal felsőbe perdített – Alisson csak belekapni tudott a labdába, védeni nem (2–0).

A 31. perc eseményeinek már kevésbé örülhettek az osztrákok, a hétvégén kisebb sérülése miatt pályára sem lépő Szoboszlai Dominik lekocogott a pályáról, a magyar középpályás helyére Noah Okafor állt be. A Nemzeti Sport Szoboszlai menedzsmentjétől úgy értesült, hogy a csere tervezett volt, a múlt heti kihagyás után Marsch nem akart kockáztatni, és csak fokozatosan szeretné terhelni a magyar középpályást.

A második félidőben, ahogyan az egy ilyen találkozón lenni szokott, sorjáztak a cserék, már a Liverpool teljes kezdője pihenhetett, amikor a 72. percben James Milner villanása után a 20 éves Rhian Brewster szépített (2–1). Hiába adódott a Salzburgnak több lehetősége is, hogy biztosítsa a győzelmét, a nem a legjobb ütemben kimozduló hazai kapus, Alexander Walke sikertelen felszabadítása után Brewster egalizált kilenc perccel a rendes játékidő vége előtt (2–2).


Az Arsenal öt gólt szerzett a harmadosztályú MK Dons elleni felkészülési mérkőzésén, ám mivel Rob Holding a saját kapuját vette be, ez 4–1-es sikert jelentett Mikel Arteta együttesének.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Salzburg (osztrák)–Liverpool (angol) 2–2
(Daka 3., 13., ill. Brewster 73., 81.)
Milton Keynes Dons (angol)–Arsenal (angol) 1–4 (Holding 31. – öngól, ill. Elneny 5., Nketiah 10., McGuinness 76., Nelson 85. – 11-esből)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik