Felkészülés: Szalai 9 percet játszott – nem ez volt a terv

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.07.27. 20:27
Kilenc perc jutott Szalai Ádámnak a Besiktas ellen Ausztriában felkészülési mérkőzést játszó Hoffenheimben.

A magyar válogatott csatára (aki engedélyt kapott arra, hogy spanyol kérőjével tárgyaljon) a szünetben lépett pályára, de a játékvezető az 54. percben villámlás miatt felbeszakította a 0–0-ra álló mérkőzést. A két csapat elöljárói ezután úgy döntöttek, nem mennek vissza a pályára. (aki engedélyt kapott arra, hogy spanyol kérőjével tárgyaljon) a szünetben lépett pályára, de a játékvezető az 54. percben villámlás miatt felbeszakította a 0–0-ra álló mérkőzést. A két csapat elöljárói ezután úgy döntöttek, nem mennek vissza a pályára.

Az RB Leipzig már teljes kerettel, az Eb-ről visszatérő játékosaival, köztük Gulácsi Péterrel megerősített kezdőcsapattal állt fel a harmadosztályú Würzburger Kickers elleni meccsen. A magyar kapus végigvédte az első félidőt, és a klub honlapja szerint nyugalmat sugárzott a védelemben – bár eddig sem panaszkodhatott a klub, hiszen az előző két felkészülési mérkőzését is kapott gól nélkül zárta.

A Leipzig 1–0-s félidő után 2–0-ra megnyerte a mérkőzést, amelynek szünetében Gulácsit lecserélte, Kalmár Zsoltot pedig beállította Ralph Hasenhüttl vezetőedző. A Würzburgnál is beállt egy magyar csereként, Nagy Dániel a 68. percben kapott játéklehetőséget.

A Greuther Fürth a török Akhisar Belediyesporral játszott fordulatos mérkőzést. 1–0-ra a németek vezettek, 2–1-re a törökök, a vége 2–2 lett. Megyeri Balázs, a Fürth magyar kapusa nem játszott. A német másodosztályú klub keretében négy kapus van, három német és Megyeri. Az 1-es mezszámú Sebastian Mielitz 27 éves, a Herthától szerződtetett Sascha Burchert Megyerihez hasonlóan 26. A meccset a 20 éves Marius Funk védte végig.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik