Az Ajax magabiztosan verte a Szoboszlait nélkülöző Salzburgot

Vágólapra másolva!
2020.08.22. 15:37
null
Promes, Labjad és Antony is nagyot játszott a Salzburg ellen (Fotó: AFP, archív)
Az Ajax Amsterdam 4–1-re legyőzte a hazai pályán futballozó Red Bull Salzburgot a két csapat szombat délutáni nemzetközi felkészülési mérkőzésén. Szoboszlai Dominik sérülés miatt nem léphetett pályára az osztrák együttesben.



FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
RB Salzburg (osztrák)–Ajax (holland) 1–4 (1–2)
SALZBURG: Stankovic – R. Kristensen, Ramalho, Wöber, Ulmer – Ashimeru, M. Camara – Okafor, Junuzovic, Okugava – Koita
Játszott még: Prevljak, Daka, P. Farkas, Bernede, Mwepu, Vallci, M. Berisha, Solet, Onguéné.
Vezetőedző: Jesse Marsch
AJAX: Stekelenburg – Mazraui, Schuurs, Álvarez, Tagliafico – Antony, Blind, Gravenberch – Tadics, Labjad, Promes
Játszott még: Dest, Van de Beek, Taylor, N. Lang, Rensch, Lisandro Martínez, Ekkelenkamp, Lassina Traoré, Timber, Kudus.
Vezetőedző: Erik ten Hag
Gólszerzők:
Koita (9. – 11-esből), ill. Gravenberch (2.), Antony (16.), Van de Beek (67.), Rensch (82.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Az Ajax nekiesett a Salzburgnak és már a 2. percben megszerezte a vezetést Ryan Gravenberch találatával (0–1). A 9. percben Sékou Koita büntetőjével egalizált a hazai csapat, de Jesse Marsch együttese nem örülhetett sokáig – a 16. percben már ismét a hollandoknál volt az előny! Dusan Tadics balról érkező beadásának aláfutottak a védők, Antony köszönte szépen és 8 méterről, senkitől sem zavartatva a hálóba vágta a labdát (1–2). A folytatásban az amszterdami rohamok enyhültek, az eső viszont rákezdett, utóbbi pedig egyáltalán nem tett jót a két – alapesetben – technikás futballt játszó csapatnak, s így a játéknak sem.

A Salzburg erőlködött, ám nem igazán találta a ritmust. Jobb híján legalább a labdabirtoklási mutatóban feljavult, mire eljött a szünet.

A második félidőt aztán ismét az Ajax kezdte jobban, amely a 67. percben egy-egy sorcserét követően kétgólosra növelte az előnyét: Lassina Traoré passza után Donny van de Beek csavart az egyébként jól védő Cican Stankovic kapujába (1–3). A 82. minutumban Devyne Rensch állította be az 1–4-es végeredményt.

Kezdés előtt némi meglepetést jelentett, hogy a Salzburg legutóbbi három felkészülési mérkőzésén egyaránt lehetőséghez jutó Szoboszlai Dominik kimaradt az osztrákok meccskeretéből. A Sport Tv információi szerint kisebb ágyékcsontgyulladás miatt, elővigyázatosságból hagyta ki Marsch a magyar középpályást.

PERCRŐL PERCRE

92. perc: VÉGE A MÉRKŐZÉSNEK!
91. perc:
Kettő perc a tervezett hosszabbítás.
90. perc: Farkas küldött kapura egy kipattanót a 16-os bal sarkától, a lövés méterekkel elkerülte a célt.
86. perc: Az Ajax parádézik: Kudus a 16-os jobb csücskétől bök alá a labdának, a hosszúnál Van de Beek érkezik és 8 méterről, kapásból lő, Stankovictól megint kell a bravúr...
84. perc: Közben ömlik az eső...

82. perc: EZ MÁR KIÜTÉS! Rensch ugrik ki a 16-os bal csücskétől, éles szögből lő, Stankovic nagyot véd, a kipattanó viszont visszakerül Rensch elé, aki egy ütemet kivárva higgadtan a bal alsó sarokba belsőz.
81. perc: EZ HOGY MARADT KI? Van de Beek szerzett labdát, remekül indítja Kudust, Stankovic kifut rá, kiszorítja, centerezni tud csak, Traoré jön középen, lövése azonban elmegy a bal felső mellett.
80. perc: Ide-oda pattog a labda az Ajax tizenhatosán belül a 10. salzburgi szöglet után, végül Traoré eszmél elsőként és ismét szögletre ment.
78. perc:
Stekelenburg mutat be most egy bravúrt. Daka cselezget a 16-os bal csücskétől befelé, majd robbenesen a hosszú felsőt veszi célba, de a holland kapus ujjheggyel a léc fölé tudja paskolni.
75. perc: Prevljakot szöktetik a középpályáról, két védő kergeti, 12 méterről, kissé balról, estében lő – a jobb alsó sarok mellé.
71. perc: A hazaiaknál a kapus Stankovic és a szélső, Okugava maradt a kezdőből, a vendégeknél csak a kapus, Stekelenburg.
70. perc:
Solet és Onguéné is beszáll a Salzburgba, Ramalhótól és Wöbertől köszönünk el mára.
67. perc: HÁROM GÓLNÁL JÁR AZ AJAX!
Lassina Traoré keverget a 16-os bal szélénél, Van de Beek kapja tőle a labdát, aki egy csel után 9 méterről, kissé éles szögből elnyesi azt a hosszú felsőbe!
64. perc:
Majd hét új játékos érkezik az Ajaxnál is. Noa Lang, Rensch, Lisandro Martínez, Ekkelenkamp, Lassina Traoré, Kudus és Timber kap helyet Tadics, Blind, Schuurs, Álvarez, Labjad és Antony helyén.
62. perc:
Egyszerre hét csere a hazaiaknál... Camara, Ashimeru, Okafor, Koita, Kristensen, Junuzovic, Ulmer le, Prevljak, Daka, Patrick Farkas, Bernede, Mwepu, Vallci, Berisha be.
59. perc: Kamara indítja Junuzovicot, aki a 16-os bal csücskétől Okugavához passzol, utóbbi ziccerben lő, de az utolsó pillanatban a korábban a Bayern által is kiszemelt Taylor odaér és becsúszva szereli!
57. perc:
Az Ajax azt csinál a salzburgi védelemmel, amit akar, most Tadics kapja a bal szélen a labdát, középmagasan beíveli, három vendég is szabadon érkezik a 16-oson belül, végül Antony kapásból, 12 méterről a jobb felső fölé lő!
55. perc: Blind, Van de Beek, Antony, Blind a labda útja, majd utóbbi 16 méterről a bal alsót veszi célba laposan, nem sokkal eltévesztve azt.
52. perc:
Óriási Stankovic bravúr! Labjad ugrik ki a védők közül, 14 méterről, kissé jobbról lő, a léc alá tartó löketet a hazai kapus paskolja szögletre.
49. perc:
Ulmer próbálkozik meg egy lőtt passzal a 16-os bal csücskétől, középen Okugava érkezik, de egy méterrel lemarad a labdáról.
46. perc:
Három csere volt a vendégeknél: Gravenberch, Mazraui és Promes nem jött ki az öltözőből, beállt a játékba Dest, Van de Beek és Taylor.
46. perc:
Jön a második félidő.

45+4. perc:
A sarokrúgásra viszont már nincs idő. Vége az első félidőnek!
45+3. perc: Camara kezezése miatt jöhet szabadrúgással az Ajax. Tadics íveli be a labdát jó 30 méterről, Wöber ment szögletre...
45+1. perc: Három perc a ráadás.
45. perc: Az Ajax a saját tizenhatosánál adja el a labdát, Okafor csap le rá, majd Koitához passzol, aki éles szögből lő, de Stekelenburg jól zárja a szöget, így csak az oldalhálót tudja eltalálni a salzburgi.
43. perc: Mazraui cselezget a 16-os jobb csücskénél, beadja a labdát, az ötös bal sarkánál jön Promes, aki kapu fölé bólint.
42. perc: Tagliafico ment önfeláldozóan Koita elől. Sőt, egy szabadrúgást is kiharcol a dél-amerikai.
41. perc: Sarokrúgás-kombináció: Junuzovic laposan a 16-os bal csücskéhez passzolja, Wöber leválik az emberéről, majd félfordulatból próbál lőni, de jó az amszterdami blokk.
40. perc: Camara harcol ki egy szabadrúgást.
39. perc:
Az Ajax az elmúlt percekben érezhetően átadta a területet a Salzburgnak és inkább a kontrákra vár.
35. perc: Kicsit leült a meccs.
32. perc: Gravenberch kap indítást a védők mögül kibújva, jobbra passzol Promesnak, aki ziccerben lőne, de a partjelző behúzza a lest...
29. perc: Mazraui ápolása miatt állt hosszabb időn keresztül a játék.
27. perc: A salzburgi klubhonlap beszámolója szerint telt ház, azaz jelen körülmények között 1250 néző van a helyszínen.
25. perc: A Salzburg kezdi átvenni az irányítást, de ez egyelőre csak a labdabirtoklásban nyilvánul meg.
22. perc: Közben rákezdett az eső...
19. perc: Mazraui ugratja ki Gravenberchet, aki 9 méterről, bokából próbálja elpasszolni a labdát Stankovic mellett, aki lábbal véd nagyot ezúttal.
16. perc: ISMÉT VEZET AZ AJAX!
Tadics balról érkező beadásának aláfut a salzburgi védő, Antony érkezik szabadon, majd 9 méterről, kissé jobbról kilövi a jobb felsőt!
12. perc: Promes lő átvétel nélkül, 15 méterről, lapos labdáját biztos kézzel fogja a salzburgi kapus a bal alsónál.
9. perc: EGÁL!
Koita balra lövi a labdát, miközben Stekelenburg elvetődik jobbra, így aztán esélye sincs a védésre!
8. perc: 11-ES!
Okugava centerezése után Koita tolná el a labdát a kilépő kapus mellett, aki buktatja!
7. perc: Labjad tekeri kapura a labdát egy a 16-os előteréből, balról megítélt szabadrúgásból. Stankovic második szándékból fogja a labdát.
5. perc: Ashimeru átlövési kísérletét védi Stekelenburg.
5. perc: Okugava sarokkal készíti le a labdát lövésre a 16-os bal csücskénél, Kristensen érkezik és lő, Stekelenburg magabiztosan véd.
4. perc: S itt is az újabb vendéglehetőség: megint Promes lő, ezúttal 13 méterről, Stankovic védi a kísérletet, igaz, csak második szándékból sikerül megfognia a labdát.
3. perc: VEZET AZ AJAX!
Tadics centerez balról, Labjad sarokkal próbálja kapura húzni, a védő blokkol, érkezik viszont Gravenberch, aki 9 méterről a bal felsőbe bombáz.
2. perc: Promes lő 17 méterről, kissé jobbról, a lapos labdát Stankovic tolja oldalra.
1. perc: A Salzburg piros-fehér felsőben, piros nadrágban és sportszárban. Az Ajax tiszta feketében, aranyozott számokkal.
1. perc:
Elkezdődött a mérkőzés.

ELŐZMÉNYEK

A Kronen Zeitung beszámolója szerint az osztrák válogatott másodedzőjeként dolgozó Szabics Imre is a helyszínen tekinti meg az összecsapást.

A két együttes tétmérkőzésen 2014-ben találkozott egymással legutóbb, akkor az Európa-ligában a Salzburg magabiztos sikert ért el, idegenben 3–0-ra, hazai pályán 3–1-re nyert.

A Salzburg hivatalos honlapján közzétett keretek szerint Szoboszlai Dominik ma nem jut szóhoz Jesse Marsch együttesében. A hírek szerint kisebb combsérülést szedett össze az egyik edzésen.

A találkozónak a 2008-as Európa-bajnokság három csoportmeccsének is otthont adó, 2003-ban átadott Red Bull Aréna ad otthont, s ha korlátozott számban, de nézők is lehetnek a lelátókon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik