Dzsudzsák: fantasztikus október; Szalai: három gólt lőhettem volna

Vágólapra másolva!
2010.10.25. 09:50
null
Szalai (9), Dzsudzsák (7) és Rudolf (8) egyaránt jó hétvégét zárt (Fotó: Szabó Miklós)
A külföldön játszó válogatott labdarúgóink közül Szalai Ádám, Dzsudzsák Balázs és Rudolf Gergely is remek hétvégét tudhat maga mögött. A Leverkusent legyőző Mainz csatára kissé bosszús volt ugyan a kihagyott helyzetei miatt, de összességében elégedett, hiszen győzelmükkel vezetik a tabellát. A PSV 10–0-s Feyenoord elleni sikeréből két gólt vállaló Dzsudzsák fantasztikus októberről beszélt a tegnapi meccs után, míg a Genoában bajnokin először kezdő Rudolfról edzője nyilatkozott elismerően.
„Lehet, hogy megroggyant a Feyenoord, na de tízet vágni egy ilyen nagy múltú csapatnak... Emlékezetes mérkőzés volt, és nagyszerű folytatása a csodálatos októberemnek – és a hónap, ugye, még nem ért véget" – nyilatkozta Dzsudzsák Balázs a PSV tegnapi 10–0-s sikere után.

„Még sohasem szerepeltem ilyen nagy fölénnyel megnyert meccsen, pedig néhányszor már törekedtünk rá. A felkészülési időszakban, amikor alacsonyan jegyzett csapatokkal játszottunk, mindig azt mondta az edzőnk, hogy ha elérjük a tíz gólt, nem lesz futás az edzésen, ám a kellő motiváció ellenére egyszer sem sikerült eljutnunk addig. Számomra különösen felemelő érzés, hogy ezúttal nem álltunk le két-három gól után" – mondta a rotterdamiak ellen két gólt szerző középpályás.

 A PSV TÍZ GÓLJA
 
 
(A Sport TV felvétele)

Szalai Ádámnak megvoltak ugyan a helyzetei a Leverkusen ellen, de nem tudott a kapuba találni. Emiatt kicsit bosszús volt a támadó, annak viszont örült, hogy az 1–0-s idegenbeli sikerrel ismét élre állt a Mainz a Bundesligában.

„Noha a múltkor kikaptunk odahaza a Hamburgtól, és ezáltal véget ért a győzelmi szériánk, a csapaton belül senki sem aggódott amiatt, hogy az a vereség visszavet bennünket. A Leverkusen ellen most akár három gólt is szerezhettem volna, csak sajnos kimaradtak a helyzeteim, a lényeg azonban a három pont. Kiváló együttesünk van, mindegyik poszton két-három remek labdarúgó vár bevetésre, az eredményeink pedig önmagukért beszélnek – ismét vezetünk a Bundesligában" – nyilatkozta a tegnap kezdőként 68 percet játszó Szalai, aki kitért az előttük álló feladatokra is.

„A következő napokban is fontos meccseink lesznek, hiszen a hét közben Stieber Zoliék, vagyis az Aachen ellen játszunk a kupában, aztán jön hozzánk a Dortmund" – fogalmazott a támadó.

LEVERKUSEN–MAINZ 0–1
 

Rudolf Gergely bajnokin először volt kezdő a Genoában. A csatárt a Catania ellen 1–0-ra megnyert mérkőzésen 61 perc után lecserélte Gian Piero Gasperini, de a vezetőedző elégedett volt a magyar játékos teljesítményével.

„Lehet, hogy nem futballoztunk szépen, de a fokozott elvárások miatt ez mostanában egyre nehezebb is – kezdte a tegnapi találkozót követő értékelését a szakvezető.

„Sérüléshullám sújt minket, minden mérkőzésen szenvednünk kell a sikerért. De nem érdekelnek a bírálatok, megyünk tovább, bízva az erősségeinkben, mint Toni vagy Rudolf. A magyar futballista folyamatosan épül be a csapatba, már most pozitív benyomást kelt, de meglátják, a jövőben egyre csak fejlődik" – értékelt Gasperini.  

Az említettek mellett a válogatottban alapembernek számító légiósaink közül Koman Vladimir is elégedett lehet a hétvégéjével, hiszen végigjátszotta a Sampdoria Interrel szembeni milánói találkozóját, így ő is részese volt a bajnok elleni pontszerzésnek.

 GENOA–CATANIA 1–0
 
INTER–SAMPDORIA 1–1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik