Dárdai kevesebb pénzért is marad a másodosztályban

Vágólapra másolva!
2010.04.29. 14:46
null
Dárdai Pál nem hagyja el a nehéz helyzetbe kerülő berlini klubot (Fotó: Action Images)
A német Bild napilap internetes kiadásában nyilatkozott Dárdai Pál, az élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) sereghajtó, két fordulóval a zárás előtt biztos kiesőnek tartott Hertha magyar légiósa, aki elmondta: nem hagyja cserben a másodosztályú együttest, még akkor sem, ha fizetése csökken, ez ugyanis számára erkölcsi kérdés.

„Még mindig nem estünk ki" – kezdte optimistán Dárdai Pál, de a realitások talaján maradva azért nem kerülte el a második vonallal kapcsolatos lehetőséget sem, hiszen hozzátette: természetesen kevesebb pénzért is folytatja a berlinieknél, biztosan nem vált klubot. Ha a Hertha érdeke úgy kívánja, még az amatőrökkel is szívesen játszik.

A 34 éves Dárdai a Hertha klubrekordere, a német együttes a másodosztályban szerepelve erősített a magyar középpályással 1997-ben, légiósunk azóta már 286 találkozón lépett pályára a klub színeiben.

„Ezt a szekeret mi vezettük bele a sárba, nekünk is kell onnan kihúznunk, ez számomra becsületbeli ügy" – mondta a középpályás, aki szeretné, ha példáját több meghatározó ember is követné a csapatból. Még olyan áron is, ha hozzá hasonlóan ők is lemondanak fizetésük egy részéről. Mint hozzátette, nem kényszerítheti ennek az erkölcsi döntésnek a meghozatalára a társakat, de kívánja, hogy így történjen, hogy ebben a kérdésben többen hozzá hasonlóan vélekedjenek.

A cikkben megszólaltatták Michael Preetz klubmenedzsert, aki ismét nyomatékosította: a szerződésekben kiesés esetén opció biztosít lehetőséget a klubnak a fizetések csökkentésére. Illetve arra, hogyha a játékos ezt nem fogadja el, ne távozhasson a kertek alatt… Bár, akinek nagyon mehetnékje van, azt aligha lehet és érdemes megtartani. Amint a számtalan példa mutatja, az senkinek sem jó, sem a klubnak, sem a játékosoknak.

A Hertha már egy ideje másodosztályú költségvetéssel számol a 2010–2011-es idényre.

A közelmúltban több Hertha-játékost összefüggésbe hoztak más klubokkal, így Arne Friedrich (Wolfsburg), Gojko Kacar (HSV), Raffael (Leverkusen, Dortmund, Köln), Patrick Ebert (Hoffenheim), Adrián Ramos (Stuttgart, Mönchengladbach), Cicero (Leverkusen, Bremen) és Jaroslav  Drobny (Hoffenheim) távozása sem lenne meglepő, míg Steve von Bergen és Lukasz Piszczek szerződése lejár.

A bajnokságból két forduló van hátra, a Hertha hátránya öt pont a legalább nem automatikusan kiesést jelentő, 28 ponttal a 15., illetve 16. helyen álló Nürnberggel és Bochummal szemben. A berliniek a hétvégi fordulóban a Leverkusenhez látogatnak, majd zárásként a Bayern Münchent fogadják.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik