DAC: Schäfert kiállították, újra ikszelt a Dunaszerdahely

DUDUCZ TIBOR (Rózsahegy)DUDUCZ TIBOR (Rózsahegy)
Vágólapra másolva!
2020.02.22. 18:11
null
Hiába Kalmár Zsolt közbenjárása, villant a piros lap Schäfer Andrásnak (Fotó: dac1904.sk)
Második tavaszi bajnoki mérkőzésén is 0–0-t játszott a DAC a szlovák labdarúgó-bajnokság élvonalában, ezúttal a rózsahegyiek otthonában. A dunaszerdahelyiek szombati kezdőcsapatából meglepetésre kimaradt Vida Kristopher és Kalmár Zsolt, igaz, utóbbit a második félidőben becserélte Hélder Cristóvao vezetőedző. Holman Dávid gólpasszal segítette győzelemhez az éllovas Slovant.

 

A sárga-kékek messze voltak legjobb formájuktól, ezt meg is érezték a hazaiak, akik közelebb jártak a gólszerzéshez, Filip Twardzik lövését követően a léc mentette meg a DAC-ot. A második félidőben aztán a szerdahelyiek is eltalálták a kapufát, gól azonban ebben a játékrészben sem született, 0–0 lett a vége.

A meccs krónikájához hozzátartozik, hogy a tavaszi szezonra az olasz élvonalbeli Genoától kölcsönkapott Schäfer Andrást a 89. percben – második sárga lappal – kiállította Michal Ocenas játékvezető.

„Ez a meccsünk jobb volt a múltkorinál, a Szenice elleninél. A védekezés, a küzdőszellem rendben volt, támadásban azonban sokat kell javulnunk” – értékelt lapunknak a mérkőzés lefújását követően Vida Máté, a dunaszerdahelyiek magyar válogatott középpályása.

SZLOVÁKIA, FORTUNA LIGA
20. FORDULÓ

Ruzomberok (Rózsahegy)–FC DAC 1904 (Dunaszerdahely) 0–0
DAC: Vida Máté végig játszott, a kezdőcsapatba nevezett Schäfer Andrást a 89. percben kiállították, Kalmár Zsoltot a 65. percben becserélték, Vida Kristopher a kispadon ült.
Slovan Bratislava (Pozsony)–Trencín (Trencsén) 2–0
Slovan: Holman Dávid kezdett, 0–0-nál gólpasszt adott, a 83. percben lecserélték.
Az élcsoport:
1. Slovan 49 pont, 2. Zilina 41, 3. DAC 37, 4. Ruzomberok 27

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik