DAC: Rossinak hiányzik a Honvéd, a középpályás Storck meghívójára vár

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.08.22. 07:45
null
Marco Rossi a DAC-cal is történelmet írna
Mint ismeretes, a DAC két magyarral a kezdőjében 4–2-re legyőzte a Zsolnát a múlt hétvégén a szlovák élvonalban. Kalmár Zsolt megszerezte első dunaszerdahelyi gólját, míg Vida Kristopher a Digi Sport híradójának azt is elárulta, már alig várja, hogy a magyar válogatottól keressék. A szezonban eddig még nem játszó Mervó Bence ezúttal sem állhatott Marco Rossi vezetőedző rendelkezésére.

„Szerintem kettő-egy lesz, és az utolsó gólt Kalmár Zsolti szerzi” – mondta a DAC–Zilina szlovák bajnoki szünetében a dunaszerdahelyi csapat játékosa, Mervó Bence.

Alig három perccel később, a 48. percben Kalmár tényleg gólt szerzett a DAC-ban.

„Fantasztikus és nagyon fontos győzelem volt a saját szurkolóink előtt. Úgy gondolom, a csapat nagyon jól játszott, sok helyzetet tudtunk kialakítani, öt- vagy hat-nullára is nyerhettünk volna” – mondta a lefújást követően a gólszerző, aki gólpasszt is adott a második szlovák bajnokiján.

A DAC vezetőedzője, a magyar futballszurkolók által jól ismert, egyúttal a magyar játékosokat jól ismerő Marco Rossi így értékelt:

„Azt hiszem, remekül játszottunk egy órán keresztül. Különösen örülök Kalmár góljának. Aztán egy kicsit aggódtam, mert taktikai problémákat láttam a csapaton. Túlságosan is visszaálltunk, de szerencsére sokkal több veszélyes játékosunk volt a kapu előtt.”

A Honvédtól érkezett vezetőedző elérzékenyült, amikor szóba került a magyar bajnokcsapat.

„Öt év után hagytam ott a Honvédot, szóval hiányzik, természetesen. De nem bántam meg a váltást, jó döntést hoztam. A Honvéd bajnoki címet szerzett, és ez a legfontosabb. Ugyanez a célom a mostani csapatommal is, hogy történelmet írjunk. Ahhoz pedig nem árt majd egy jó Mervó Bence.”

A magyar tehetség ezúttal sem volt bevethető. Hogy miért, azt ő sem igazán tudja.

„Sajnos van egy gyulladás a szervezetemben, és nem tudok játszani. Nem tudják, hogy mitől van. Remélem, minél hamarabb ott lehetek a pályán. Főleg így, hogy a legjobb barátom (Kalmár Zsoltot a napokban szerződtette a DAC – a szerk.) idejött hozzánk, akivel több mint tíz évig együtt játszottam. Már ki vagyok éhezve a játékra” – fogalmazott Mervó.

A 2016 nyarán a holland De Graafschaptól érkező Vida a Sport 24-nek elárulta, szeretne már magyar válogatott lenni.

„Várom a meghívót, próbálok úgy teljesíteni, hogy folyamatosan képben legyek, kilencven perceket játsszak, és ezzel hozzásegítsem a csapatot a győzelemhez. Remélem, egyszer csak csörög a telefonom, és jön a meghívó. Én küzdök tovább érte” – fogalmazott a középpályás, aki a zsolnaiak elleni meccset végigjátszotta, gólpasszt adott. Egyébként eddig mind az öt fordulóban játszott Vida, két gólt szerzett.

A DAC remekül, három győzelemmel és két döntetlennek kezdett a szlovák ligában, és ezzel a 4. helyen áll. Az éllovas FC Nitra mögött két ponttal van lemaradva a dunaszerdahelyi csapat, de ezen könnyen változtathat, ha a következő fordulóban, idegenben legyőzi a listavezetőt.

A DAC-cal kapcsolatos hír, hogy a klub megegyezett a 2013–2014-es szezon szlovák gólkirályával, a legutóbb a norvég Lilleströmben szereplő Tomás Maleccel, a klub hivatalos honlapjának tájékoztatása szerint már csak az orvosi vizsgálatokon kell átesnie a játékosnak a szerződéskötés előtt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik