DAC: „Elmondhatatlanul szenvedtem, nem is bírtam a talpamra állni”

T. A.T. A.
Vágólapra másolva!
2017.10.20. 08:37
null
Mervó Bence megszerezte első gólját a DAC színeiben (Fotó: fcdac.sk)
A rejtélyes sérülés már a múlté, Mervó Bence örül, hogy immár teljes erőbedobással bizonyíthat a DAC-nál.

Aligha indulhatott volna nehezebben Mervó Bence pályafutása a szlovák élvonalban szereplő DAC együttesénél: két nappal szerződtetésének hivatalos bejelentése után fáradásos törést szenvedett bal lábának második ujján, így hetekig nem állhatott a dunaszerdahelyi csapat rendelkezésére. Miután felépült, irtózatos fájdalom kezdte kínozni.

„Elmondhatatlanul szenvedtem, nem is bírtam a talpamra állni – mondta a Nemzeti Sport megkeresésére a DAC 22 éves támadója. – A sérülésem egészen mostanáig húzódott, heteken keresztül vizsgálták, hogy mitől hasogat annyira a talpam. Számos videofelvételt visszanéztünk, a megoldásra végül Budapesten jöttek rá; ma már egy speciális talpbetéttel futballozom, a fájdalom a múlté. Csak remélni tudom, hogy így marad, és teljes erőbedobással bizonyíthatok klubomban!”

A csatár az elmúlt hetekben már csapattársaival edzett, így nem érhette meglepetésként, hogy a negyedik ligás Spartak Medzev elleni Szlovák Kupa-nyolcaddöntőben csereként pályára küldte Marco Rossi vezetőedző. Három magyar labdarúgónk közül a 77. percig pályán lévő Kalmár Zsolt és a végig játszó Vida Kristopher került a DAC kezdőcsapatába, míg Mervó Bence a 65. percben állt be. Ekkor már 2–0-ra vezetett a vendégcsapat, rövid idő leforgása alatt azonban megduplázta előnyét a dunaszerdahelyi klub – az egyik gólt éppen Mervó szerezte.

Mervó gólja

„Jó érzés volt újra játszani, és örültem a DAC színeiben szerzett első gólomnak. Sikerült visszanyernem a formámat, most már teljesen egészséges vagyok. A felkészülésben sokat segített Kalmár Zsolt, akit már tizenöt éve ismerek Győrből, s nemcsak a teljes ranglétrát jártuk végig az utánpótláscsapatokban, még az otthonunk is közel van egymáshoz.”

„Örültem, amikor a nyáron csatlakozott a klubhoz, mert a legjobb barátom mellett ő az ügyeletes gólpasszfelelősöm is – mondta Mervó Bence, aki mellett Vida Kristopher is góllal vette ki részét a DAC 5–1-es győzelméből. – Dunaszerdahelyen sok közös programon veszünk részt, természetesen ezekből nem hagyjuk ki Kristophert sem. Bármikor tudunk egymásnak segíteni vagy tanácsot adni.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik