Csehország: nagyon boldog az új magyar igazolás

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.02.04. 11:55
null
Tamás Krisztián a Slavia Praha mezével (Fotó: slavia.cz)
A Milantól az idény végéig kölcsönvett Tamás Krisztián megérkezett a Slavia Praha törökországi edzőtáborába, és a cseh labdarúgócsapat honlapjának elmondta: nagy várakozással tekint a tavasz elé.

 

„Nagyon boldog vagyok, hogy végre itt lehetek, bízom benne, hogy nemcsak az én reményeimet váltja valóra a közös munka, hanem a klubéit is – mondta a prágaiaknál a hatos mezt megkapó Tamás Krisztián, akinek szerződtetése a honlap megfogalmazása szerint nem ment könnyen. – Szeretnék a klub segítségére lenni, és szeretném megmutatni a szurkolóknak, hogy jó futballista vagyok.”

Mint ismert, Tamás Krisztián az őszt az olasz második ligás Varesében töltötte, de nem kapott annyi játéklehetőséget, amennyire számított, ezért váltani akart.

„A Slaviának sok fiatal labdarúgója van, én is egy leszek azok közül, akiknek szükségük van minél több lehetőségre. Mindenképpen szerettem volna a Slaviához jönni, és bár a megegyezés nem ment könnyen, nagyon örülök, hogy végül minden úgy alakult, ahogyan reméltem.”

A fiatal magyar játékos elmondta: a Slavia utánpótlásából érkező milánói és varesei csapattársa, Stefan Simic biztatta a prágai próbatételre.

„Jó barátként azt jövendölte, hogy a Slavia remek tapasztalatszerzési lehetőség számomra, jó társaságba kerülök – folytatta az utánpótlás-válogatott balhátvéd. – Tudom, hogy a legrégebbi cseh klubhoz, egy híres csapathoz kerültem, és már alig várom, hogy pályára léphessek a fantasztikus Eden Arenában, amelyet a decemberi próbajáték idején volt szerencsém látni.”

Az egyelőre kölcsönben érkező Tamás Krisztián szerződésében vásárlási opció is szerepel.

„Ki tudja, mit hoz a jövő? Egyelőre az a legfontosabb, hogy itt vagyok, és hogy játszhassak. Ha jól teljesítek, ha jól dolgozom és sikerül beilleszkednem, akár hosszabb távon is a Slaviában maradhatok.”

A 13-szoros csehszlovák és háromszoros cseh bajnok Slavia 16 forduló után a nyolcadik helyen áll a cseh tabellán. A prágaiak a Liberec vendégei lesznek a február 21-i tavaszi bajnoki rajton.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik