Bundesliga 2.: Fantasztikus volt játszani! - Kalmár Zsolt

Vágólapra másolva!
2014.08.26. 09:31
A német nyelvvel még hadilábon áll, de egyre jobban megy a tanulás, sikerült a beilleszkedés – Kalmár Zsolt, a német labdarúgó-bajnokság másodosztályában szereplő RB Leipzig nyáron igazolt magyar légiósa a Nemzeti Sportnak elmondta: jól érzi magát új klubjában, ahol „magyar segítséget” is kap.

„Már annak is nagyon örültem, hogy a keretben helyet kaptam, ezek után elképzelhető, mit éreztem, amikor pályára küldtek – mondta az NS-nek a 19 éves Kalmár Zsolt, aki 34 273 néző előtt, az Erzgebirge Aue elleni győzelemmel (1–0) mutatkozott be a Bundesliga 2.-ben. – Rengeteg szurkoló volt, elképesztő hangulatot teremtettek, fantasztikus volt játszani, ráadásul győztes találkozón debütáltam, ami tovább fokozza a boldogságomat. Kicsivel több mint tíz percet kaptam, próbáltam mindent megtenni, hogy bizonyítsak. Volt egy nagyon jó átadásom, de sajnos nem lett gól a helyzetből.”Kalmár Zsolt, aki 34 273 néző előtt, az Erzgebirge Aue elleni győzelemmel (1–0) mutatkozott be a Bundesliga 2.-ben. – Rengeteg szurkoló volt, elképesztő hangulatot teremtettek, fantasztikus volt játszani, ráadásul győztes találkozón debütáltam, ami tovább fokozza a boldogságomat. Kicsivel több mint tíz percet kaptam, próbáltam mindent megtenni, hogy bizonyítsak. Volt egy nagyon jó átadásom, de sajnos nem lett gól a helyzetből.”

A szombati találkozó 79. percében becserélt fiatal magyar játékos elmondta: az újoncként is a tabella élén álló lipcseiek folytatni szeretnék jó sorozatukat.

„Remekül érzem magam a klubnál. Eleinte furcsa volt, hogy egyedül vagyok, de már nem okoz gondot, sikerült beilleszkednem, amiben rengeteget segített Bódog Tamás. A pályán belül és kívül egyaránt számíthatok rá. Fordít nekem, mert a német nyelvvel hadilábon állok, de mindennap járok németórára, és egyre jobban megy a tanulás. Egyelőre a futballnyelvet próbálom elsajátítani, hogy a pályán könnyen menjen a kommunikáció.”

Az RB Leipzig a 4. fordulóban az FSV Frankfurt vendége lesz – a mérkőzést pénteken játsszák.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik