Belgium: II. Brocky helyett inkább I. László lenne a kapus

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.11.04. 16:59
Köteles Lászlónak nem kis szerepe van abban, hogy csapata, a Genk megnyerte a legutóbbi hat mérkőzését a belga labdarúgó-bajnokságban, és a tabella második helyén áll. A magyar kapust a népszerűségéről és korábbi genki elődjéről, Brockhauser Istvánról kérdezték a belga sajtóban, no és természetesen a Mons ellen 3–2-re megnyert szombati bajnoki mérkőzésről is.

„Kicsit csalódott vagyok, hogy három bajnoki meccs után gólt kaptunk, ráadásul kettőt is – referált a szombati meccsről Köteles László. – Három–nullánál tovább kellett volna támadnunk, de néhányan a csapatból úgy lehettek vele, hogy ez a meccs már megvan. Végül is nyertünk idegenben, úgyhogy elégedetlenek azért nem lehetünk."

A magyar kapus nagy népszerűségnek örvend a Genk szurkolói körében, a napokban az ezzel kapcsolatos érzéseiről is faggatták a Nieuwsblad genki kiadásában.

„Nincs ebben semmi különös, a publikum reakciói nagyon fontosak. Egy színész számára kulcsfontosságú a közönség véleménye, és nincs ez másképp a futballistáknál sem. És ezt figyelembe véve az ember nem is lehetne Genknél jobb helyen" – érzékeltette a nézők iránti nagyrabecsülését a kapus, akit már a Genk korábbi magyar kapusával, a Belgiumban ma is tisztelettel emlegetett Brockhauser Istvánnal emlegetnek egy lapon.

„Nagyszerű fickó, rajtam is tartja a szemét – reagált Köteles, megemlítve, hogy egy közös ismerős, egy szeretett klubalkalmazott halála alkalmából a napokban hosszan beszélt telefonon Brockhauserrel. – Istvánt nagyon megrázta az eset, hiszen még ma is a klubhoz tartozónak tekinti magát. Sok szurkoló legendaként tekint rá, és bár én is nagyra becsülöm, nem akarok második Brocky lenni, inkább első László (nevet). Nem szoktam magam másokhoz hasonlítgatni."

Köteles egyetértett azzal az újságírói felvetéssel, hogy öt belgiumi idénye közül a mostaniban nyújtja a legjobb teljesítményt.

„Érettebb, nyugodtabb lettem, magabiztosabban állok a kapuban, mint néhány évvel ezelőtt. Ebben nyilván szerepe van az életkornak is, de legalább ilyen fontos a Guy Martens kapusedzővel végzett kiváló munka. Hogy még jobb legyek, folyamatosan erősítek, ezekben a mozgalmas hetekben különösen jól jön a jó erőnlét" – mondta a magyar légiós.

Csütörtökön a bécsi Rapidnál vendégeskedik a Genk az Európa-ligában, majd vasárnap az Anderlechtet fogadja a belga bajnokság keretében.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik