Baráth Botond a távoli Kansas Cityből is figyelemmel kíséri korábbi csapata, a Bp. Honvéd szereplését, de a lapunknak adott interjúban őszintén elmondta: nem hiányzik neki a magyar NB I, mert remekül érzi magát új állomáshelyén, az Egyesült Államokban. A hátvéd gyorsan felvette az amerikai életritmust, és bár olykor még akad némi gondja az ottani szlenggel, csapattársai, Németh Krisztián és Sallói Dániel szívesen kisegítik. Hogy mire számít a védő az Independiente elleni CONCACAF Bajnokok Ligája-meccsen, az is kiderül interjúnkból.

Döntő nap lehet a péntek a labdarúgó-világbajnokság létszámának bővítése szempontjából. Ezen a napon ülésezik ugyanis a FIFA fő döntéshozó testülete Miamiban, és a nemzetközi szövetség első embere, Gianni Infantino teljes mellszélességgel kiáll amellett, hogy már 2020-ban 48 válogatott vehessen részt a vb-n. A probléma csak az, hogy Katar 32 szereplős torna lebonyolítására készül, és létszámemelés esetén alighanem más országokat is be kellene vonni a rendezésbe, ami nem lenne egyszerű feladat a bonyolult külpolitikai viszonyok miatt.

Az olasz lapok egymásra licitálva ünneplik a Juventus sikerét: a torinóiak kiütötték a Bajnokok Ligájából az Atlético Madridot. Hiába szereztek hazai pályán kétgólos előnyt a spanyolok, a Juve Cristiano Ronaldo mesterhármasával fordított. A portugál ezzel máris jelentősen törlesztett a vételárából, persze a társai is kellettek a bravúros továbbjutáshoz. A diadal értékét növeli, hogy a fekete-fehéreket sérülések sújtották. A nyolc közé kerülés mellett a klub vezetői annak is örülhetnek, hogy 5.5 millió eurós rekordbevételt könyvelhettek el.

Az idei évre tervezett legfontosabb feladatát kipipálhatta Péni István: az Újpest sportlövője az esztendő első kvalifikációs világkupáján a kisöbű szabadpuska összetett számában megszerezte az indulási jogot a tokiói olimpiára. A lapunknak adott interjúban a sportlövő elmondta, akkor sem tudott elszakadni a lőpor illatától, amikor a kvótaszerzés örömére kapott egy szabadnapot az edzőjétől: pihenésként ugyanis elment egy koronglövőedzésre, hogy segítse a fontos verseny előtt álló Hegyi Norbertet.