Ausztria: nagy változások a Salzburgnál – Szoboszlait is érintheti

Vágólapra másolva!
2019.01.21. 10:52
null
Mwepura és Szoboszlaira a Liefering után a Red Bull Salzburgnál is fontos szerep hárulhat (Fotó: Kronen Zeitung)
Az osztrák Kronen Zeitung arról ír, hogy a Red Bull Salzburg játékoskerete jelentős átalakuláson megy keresztül, és ez hatással lehet a klub tehetségei, köztük Szoboszlai Dominik jövőjére is.

 

A 20 éves mali válogatott középpályás, az idényben 21 tétmeccsen három gólt és hat gólpasszt jegyző Amadou Haidara már a télen távozott a Red Bull Salzburgtól, a német „testvércsapathoz”, az RB Leipzighez szerződött, míg az izraeli csatár, a szezonban 30 tétmérkőzésen 20 gólt szerző Munasz Dabbur nyártól vált klubot, a spanyol Sevillában futballozik a következő idénytől.

A Kronen Zeitung kifejti, hogy a változások után a klubnak már a tavaszi szezontól fel kell készülnie az alapemberek pótlására, és ezt, ahogy korábban is, elsősorban a saját utánpótlásból oldhatja meg a klubvezetőség. Azok a fiatalok szerepelhetnek többször a tavasszal, akik eddig nem sok lehetőséget kaptak.

A cikk szerint az átalakulás nagy nyertese a 20 éves zambiai csatár, Patson Daka, honfitársa, a 21 éves középpályás, Enoc Mwepu és a 18 éves, magyar U-válogatott Szoboszlai Dominik lehet. Ők a tavasszal bizonyíthatják, hogy képesek a távozó kulcsemberek helyére lépni. (Szoboszlai az élvonalbeli első csapatban az ősszel négy meccsen csak 61 perc lehetőséget kapott, viszont a másodosztályú Lieferingben kilenc bajnokin 764 percet játszott, hat gólt és négy gólpasszt jegyzett).

A Red Bull Salzburg játékospolitikája egyébként évek óta erre épül – ahogy azt korábban a Nemzeti Sport Online-on be is mutattuk –, hogy a saját utánpótlásból, illetve az osztrák másodosztályban szereplő második csapatból 18-20 éves korukban folyamatosan kerülnek fel a legtehetségesebb játékosok az első kerethez, hogy aztán azokat, akik megállják a helyüket, tovább is tudják adni Nyugat-Európába. A Transfermarkt kimutatása szerint csak tavaly nyár óta 57.5 millió euróért adott el játékosokat a Red Bull Salzburg nyugati topligákba (ebben a Dabburért majd idén nyáron érkező 15.5 millió euró még benne sincs). Például a már említett Haidaráért 18 millió eurót fizetett az RB Leipzig, a 22 éves horvát védő, Djue Caleta-Car 19 millió euróért került Marseille-be, a koszovói középpályás, Valon Berisha 7.5 millió euróért lett a Lazio futballistája, míg Valentino Lazaróért 6.5 milliót fizetett a Hertha.

Az osztrák élvonalban 14 pontos előnnyel telelő Red Bull Salzburg az idei első tétmeccsét február 14-én a belga FC Bruges otthonában játssza az Európa-ligában, a legjobb 32 között. A találkozó február 21-i visszavágójára 1000 jegyet oszt szét a klub a tűzoltóság és a katonaság azon munkatársai között, akik az elmúlt időszakban részt vettek Salzburgban és környékén a hó elleni küzdelemben.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik