Anglia: A csapból is mi folyunk - Kovács János

Vágólapra másolva!
2013.01.29. 09:59
Angliában többen is felkapták a fejüket, amikor a Luton Town – legalacsonyabb osztályúként, az ötödik ligából érkezve – a Norwich City kiejtésével (1–0) beverekedte magát az FA-kupa legjobb tizenhat csapata közé. De idehaza más miatt érdekes a lutoni csoda: Kovács János alapember az együttesben. A magyar futballista lelkesen beszélt a Nemzeti Sport kérdésére a sikerről.

„Körülbelül négyezren szorítottak értünk, és hála az égnek, volt minek örülniük a szurkolóinknak – mondta a Nemzeti Sportnak Kovács János, az ötödik ligás Luton Town huszonhét esztendős középső védője, arra utalva, hogy szombaton idegenben múlták felül a PL-ben szereplő Norwich Cityt, így bejutottak a legjobb tizenhat közé az FA-kupában. – Szinte önkívületi állapotba kerültem a lefújás után, a mezemet kihajítottam a nézők közé, de persze annak tudatában, hogy a másik ott pihen az öltözőben, vagyis lesz ereklyém. Gyűjtöttem is dresszt: elkértem az esztendők óta a Premier League-ben futballozó hátvéd, Michael Turner mezét. Nagy dolog ez, mint ahogyan az is, hogy a csapból is a mi sikerünk folyik Angliában. Persze ehhez le kellett győznünk a Norwichot."

„A labdabirtoklást tekintve természetesen fölénk nőtt a hazai együttes, de a nagy helyzeteket tekintve már nem volt akkora a különbség, hiszen amíg ők három, addig mi két lehetőséget dolgoztunk ki. Mi egyet belőttünk. Ők egyet sem..."

S ezzel olyan jelentős bravúrt hajtottak végre Kovács Jánosék – a magyar légiós végigjátszotta a mérkőzést –, amilyen nagyra legutóbb huszonnégy esztendeje került sor az FA-kupában. Akkor a négyosztálynyi különbséget a Sutton United „gyűrte le" a Coventry ellenében. A további menetelés folytatódhat, hiszen bár a Millwall második ligás, azért mégsem a Manchester United...

A MAGYAR VÉDŐ A FOLYTATÁSRÓL, A LUTON BAJNOKI SZEREPLÉSÉRŐL ÉS SAJÁT HOSSZÚ TÁVÚ TERVEIRŐL BŐVEBBEN IS BESZÉL A NEMZETI SPORT KEDDI SZÁMÁBAN!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik