Juhász Roland tavasszal még a Videoton színeiben harcolt a Győri ETO ellen, ma már az Anderlecht U21-es együttesével edzett (Fotó: Czerkl Gábor)

 

Az Anderlecht vezetősége már június közepén jelezte, hogy azok a játékosok, akikre a következő szezonban nem számít a szakvezetés, nem készülhetnek együtt az első csapattal, és közéjük tartozik Juhász Roland is. A válogatott hátvédet a kölcsönmegállapodása június 30-ig még a Videotonhoz kötötte, ezért el is utazott a fehérváriak ausztriai edzőtáborába, de onnan idő előtt távozott, mivel ma már az Anderlechtnél volt jelenése a brüsszeliekhez még egy évig érvényes szerződése alapján. Mivel azonban ott az első csapattal nem gyakorolhat, az U21-esek foglalkozásán kellett megjelennie.

„Szombaton a barátaim még rendeztek egy meglepetésbulit Budapesten, ami nagyon jót tett a hangulatomnak. Vasárnap aztán kiutaztam Brüsszelbe, ma délelőtt pedig az U21-es csapattal már edzettem is" – nyilatkozta a Nemzeti Sport megkeresésére Juhász Roland, aki ma ünnepli a 30. születésnapját.

„A tréningen tíz mezőnyjátékos vett részt. Örülök, hogy Marcin Wasilewski is az utánpótlásgárdával készül, jó hatással vagyunk egymásra. Amúgy volt már boldogabb szezonkezdésem is, de remélem, minél előbb rendeződik a helyzetem" – tette hozzá a válogatott védő.

Juhász azt is elmondta, néhány emberrel találkozott az első keretből, és furcsa volt úgy beszélni velük, hogy ő már nem tartozik hozzájuk. Az Anderlecht első csapata a héten edzőtáborba utazik, „természetesen" a magyar játékos nélkül. A kérdés egyelőre az, milyen feltételekkel hajlandó őt elengedni az Anderlecht. A jelek szerint ugyanis ezt továbbra is feltételekhez kötik, mert ellenkező esetben valószínűleg nem is kellett volna visszatérnie Brüsszelbe.