A Zenit 50 milliót költene, Huszti átadólistára kerülhet

Vágólapra másolva!
2010.12.23. 15:00
null
Hátat kell fordítania Szentpétervárnak? A hírek szerint Huszti átadólistára kerülhet (Fotó: Reuters)
A Rosszijszkaja Gazeta információi szerint az orosz bajnok Zenit labdarúgócsapata négy vagy öt új játékossal erősítheti meg a keretét, és ezzel párhuzamosan átadólistára tehet több futballistát – így a kevés lehetőséget kapó Huszti Szabolcsot is.

A szentpéterváriak 50 millió eurós kerettel „lépnek ki” az átigazolási piacra, de a keret túlzott felduzzadását megelőzendő több játékost is el kellene adniuk.

A lap úgy tudja, Roman Sirokov, Viktor Fajzulin, Fernando Meira, Huszti Szabolcs és Juri Zsavnov is távozhat a Zenittől. Az említettek közül egyedül Sirokov számít kulcsembernek, de ő a szerződéshosszabbítási tárgyalások során túl nagy igényekkel lépett fel, így a klub elengedheti.

A Zenit a napokban ismertette éves gazdasági beszámolóit és jövőbeli terveit, ezekből kiderül, hogy a szentpétervári nagycsapat gazdálkodhat a legtöbb pénzből az orosz Premjer-liga klubjai közül. Az együttesnek az UEFA hamarosan bevezetésre kerülő szabályozása miatt pozitívvá kell tennie mérlegét, így nem engedheti meg azt magának, hogy magas fizetésű játékosokat tartson a kispadon.

Az „átadólista-esélyes” labdarúgók közül Zsavnov 8, Meira 11, Fajzulin 14, Huszti 13 bajnokin – tehát kevesebb, mint a mérkőzések felén – szerepelt, az egyetlen kakukktojás, mint említettük, Sirokov (21).

 A ZENIT HUSZTINAK MÉG NEM JELEZTE, HOGY MEGVÁLNA TŐLE
 

Huszti Szabolcs menedzsere, Filipovics Vladan a Nemzeti Sport Online-nak elmondta, egyelőre semmilyen tájékoztatást nem kaptak arról, hogy a Zenit megválna a középpályástól.

 

„Szabolcsnak két évig szól még a szerződése. Kevesli az eddig kapott játéklehetőséget, ezért nem zárkózunk el az esetleges tárgyalások elől, de nem akar mindenáron távozni, és semmilyen tájékoztatást nem kaptunk arról, hogy a klub esetleg megválna tőle. Huszti a legutóbbi hat meccsén négy gólt szerzett, és bizonyította, képes jó teljesítményre, ha bizalmat kap” – fogalmazott Filipovics, aki hozzátette, nyáron Angliából érkezett konkrét ajánlat, és ha az oroszok valóban szeretnék őt eladni, akkor most is a szigetország vagy Németország jöhet szóba. 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik