A West Bromtól távozó Fülöp Görögországban folytathatja

Vágólapra másolva!
2012.07.12. 07:47
null
Fülöpöt „jegelték” a West Bromnál, Görögországban ismét játékba lendülhet - ha elfogadja az ajánlatot (Fotó: Action Images)
Azt már jó ideje tudni, hogy Fülöp Márton távozik a West Bromwich Albiontól, most már az is egyre biztosabb, hogy nem csupán csapatot, országot is vált – Görögországban folytathatja.

A huszonnégyszeres válogatott labdarúgóval a szezon végén nem hosszabbított szerződést az angol klub, így szabadon igazolhatóvá vált, ám úgy tudjuk, nem kell sokáig csapatra várnia, a napokban bejelentkezett érte az Aszterasz Tripolisz FC. A görög élvonalban szereplő klub vezetői már ajánlatot is tettek Fülöp Mártonnak, a konkrét összeget és időtartamot (három esztendőt) tartalmazó papír aljára azonban még nem került oda a szignó.

„A klub részéről egyelőre nem kommentálta senki a hírt, de biztos forrásból tudjuk, a vezetők konkrét ajánlatot tettek a magyar kapusnak – mondta érdeklődésünkre Lazarosz Szuszkasz, helyi újságíró. – A keretben jelenleg három görög kapus van, ha Fülöp Márton aláír, egyiküket valószínűleg elküldik vagy a második csapathoz irányítják. Kíváncsian várjuk a fejleményeket.”

Az Aszterasznál nem a magyar játékos lenne az egyetlen légiós, spanyol, brazil és argentin labdarúgói is vannak, s korábban Bárányos Zsolt személyében magyar futballista is játszott a csapatban. A 29 esztendős Fülöp Márton aligha sietteti a klubváltást, másfelől viszont vigyáznia kell, nehogy idő előtt beteljen minden valamirevaló együttesnél a keret, és végül csapat nélkül maradjon. A West Bromwichnál eltöltött szezon után Angliában aligha kapkodnak utána, Görögországban viszont a jelek szerint tárt karokkal várnák.

Fülöp Márton karrierje során a BKV Előre, a Bodajk, a Chesterfield, a Coventry City, a Sunderland, a Leicester City, a Manchester City és az Ipswich Town kapuját is védte, elképzelhető, hogy következő klubja a 2011–2012-es görög Szuperligában a 6. helyen végző Aszterasz lesz – mely az Európa-ligában is indulhat a 2012–2013-as idényben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik