A válogatottbeli bemutatkozás előtt álló Lovrencsicsért még nem fizetett a Lech – állítja Bíró Péter (Fotó: MTI)

„Lassan kezd elfogyni a türelmem – mondta az üzletember a Nemzeti Sportnak. – A Poznannak kölcsönadtuk Lovrencsics Gergőt, és ennek a klubnak elővásárlási joga van. A volt csatárunk jól játszott, jól teljesített, így e-mailt kaptunk Lengyelországból a Lech vezetőitől, hogy igényt tartanak a futballistára, és élnek az opciós jogukkal. Csakhogy a szép szavak mellé nem küldtek pénzt.”

„Nagyjából másfél hónapja már utalniuk kellett volna a megállapodás szerint, de ez nem történt meg. Így aztán hiába akarják a játékosunkat a lengyelek, a döntés újra a mi kezünkben van. Nem titok, több országból is keresik, érdeklődnek Lovrencsics Gergő után. Abban biztos vagyok, hogy a pályafutását külföldön folytatja, már csak az a kérdés, hogy mondjuk a Bundesligában vagy esetleg Angliában. Nincs tehát Lovrencsics-ügy, a lengyelek a jelek szerint lekéstek róla. Innentől kezdve ha akarom, megemelem az árát, ha akarom, már ki se engedem Poznanba...”

Az biztos, hogy Pápán Tóth Bálint irányításával folytatódik a munka.

„Már a DVTK elleni találkozó előtt eldőlt, hogy én vezetem a csapatot a jövőben. Bíró Péter szokásához híven határozatlan időre szóló szerződést kötött velem, ami azt jelenti, hogy dolgozhatok Pápán mondjuk tíz évig és egy hónapig is. Két játékosnak jár le a szerződése, a többiek nagy valószínűséggel maradnak, és persze már én is megkezdtem az egyeztetéseket az erősítésekről. Kedden például nyolc órát tárgyaltunk a tulajdonossal, a vezetőkkel, és ez így lesz még napokon át. Erős Lombardot szeretnénk, legalább középcsapatot...” – nyilatkozta a szakvezető.

A Lombard a tervek szerint június 24-én kezdi meg a felkészülést. A csapat nagy valószínűséggel egy hetet tölt majd el Tatán az edzőtáborban, és ugyanennyi időt Ausztriában.