A görög sajtó szerint Megyeri utódját keresi az Olympiakosz

Vágólapra másolva!
2013.03.28. 13:05
null
Megyeri Balázst még két évig köti szerződése az Olympiakoszhoz (Fotó:onsport.gr)
Egybehangzó román és görög sajtóhírek szerint a bajnoki címét már biztosan megvédő Olympiakosz a Steaua Bucuresti román válogatott kapusával, Ciprian Tatarusanuval erősíthet. A görögök szerint ez azt is jelentheti, hogy Megyeri Balázs nyáron távozik. Ezzel kapcsolatban kerestük a magyar futballista menedzserét, Hrutka Jánost, aki szerint ezek a hírek felesleges feltételezések.

 

A román válogatottal múlt héten Magyarországon is pályára lépő Ciprian Tatarusanu a görög Olympiakoszhoz szerződhet. A román Gazeta Sporturilor beszámolója szerint a görög klub vezetői az Európa-ligában a Chelsea és az Ajax elleni meccsen nézték meg a Steaua kapusát, és miután meggyőzte őket a 27 éves kapuvédő teljesítménye, javasolni fogják a szerződtetését. Más kérdés, hogy az Olympiakosz állítólag nem fizetne többet kétmillió eurónál, miközben a Steaua elnöke, Gigi Becali ennek a többszörösét is kérheti a 2009-ben másfél millió euróért igazolt játékosért.

A görög newsit.gr szerint már a tárgyalások ténye is azt mutatja, hogy az Olympiakosz kapust keres, a feltételezések szerint éppen Megyeri Balázs helyére, miután a 35 esztendős északír Roy Carroll a hírek szerint szerződést hosszabbíthat.

„Ezek felesleges feltételezések – reagálta a Nemzeti Sport Online megkeresésére a magyar kapus menedzsere, Hrutka János. – Semmilyen tárgyalás nem tart ott, hogy konkrétumokról lehetne beszélni. Bár az Olympiakosz már megnyerte a bajnokságot, négy forduló még hátravan a szezonból, köztük a Panathinaikosz elleni rangadó is, ezeken a meccseken is győzelmet várnak a csapattól, ahogy a Görög Kupában is, ezért most erre kell koncentrálnia Balázsnak és a csapatnak.”

„Tavaly hároméves szerződést írtunk alá, amelyből egy telt el. Ez azt is jelenti, hogy anyagilag az Olympiakosz jól járhatna, ha most nyáron el tudná adni. Ugyanakkor egyelőre csak arról beszélhetünk, hogy rengetegszer megnézték már különböző megfigyelők, de ezeket nem követte konkrét lépés. Megyeri jól érzi magát Athénban, és minden adva van a folytatáshoz is, ugyanakkor az is igaz, senki sem korlátozza a váltásban, ha megfelelő ajánlat érkezik érte. Bármilyen döntés is születik a jövőjével kapcsolatban, előtte biztosan kikéri majd Egervári Sándor szövetségi kapitány véleményét” – tette hozzá Hrutka.

Görögországból származó értesüléseink szerint a kapussal korábban hírbe hozott angol Everton listáján is szerepel még a magyar játékos neve.

„Az Everton régebbi történet, nincs előrelépés. Régóta kapcsolatban állunk az angol klubbal, ahogy más olyan csapatokkal is, akik már megfigyelték Balázst. Azt, hogy minek lehet realitása, csak később lehet megmondani” – fogalmazott a menedzser. Hrutka ugyanakkor azt is megjegyezte, az angol Premier League-ben nem biztos, hogy rögtön kezdő lenne Megyeri, „márpedig az az elsődleges szempont a jövőt illetően, hogy továbbra is állandó játéklehetőséget kapjon”.

A 23. születésnapját húsvétvasárnap ünneplő játékos januárban szerezte vissza korábbi, első számú pozícióját az Olympiakosz kapujában. Azóta tíz bajnokin lépett pályára (kilenc győzelem, egy vereség), nyolcszor megőrizte a kapuját a góltól, összesen csak négyszer mattolták.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik