Rudolf Gergely (fehérben) egyre nagyobb önbizalommal futballozik Olaszországban (Fotó: genoafc.it)

Gasperini elismerő szavai azért is igen figyelemreméltók, mert az edző amúgy rendkívül kritikusan beszélt a Genoa kupabeli teljesítményéről. A szakvezető olyannak látta csapatát, mintha tizenegy véletlenül összeverődött ember terelgette volna a labdát. Ezt egészítette ki ekképpen:

„Láttam pozitív jeleket is. Rudolf Gergely például bizonyította, hogy folyamatosan és látványosan fejlődik. Nagyszerű technikai adottságai vannak, jól mozog a pályán, egy az egyben képes megverni a védőjét, meccsről meccsre nő az önbizalma. Javulnia kell még, de rendkívül hasznos lehet."

A magyar válogatott támadója is értékelte a Grosseto elleni mérkőzést, hozzátéve: gólpasszának nem csupán a továbbjutás miatt örül.

„A legfontosabb volt, hogy kiharcoljuk a továbbjutást a Grosseto ellen, örülök, hogy végül sikerrel jártunk – mondta Rudolf. – A csapat megmutatta, hogy akkor is képes talpra állni, ha szenved és gondjai támadnak. A tizenegyest vitathatatlan szabálytalanság előzte meg, éreztem, hogy hátulról felrúgnak, a bíró éles szemmel észrevette. Aztán sikerült gólpasszt adnom Luca Toninak, így viszonoztam a múlt szombati gesztusát: a Roma elleni bajnokin tőle kaptam az átadást a gólom előtt. Fejlődni akarok, hogy stabil Serie A-s játékos legyek. Hogy kezdő leszek-e a Catania ellen? Az edző dönti el. Én mindenesetre készen állok."

RUDOLF GERGELY OLASZORSZÁGI BEILLESZKEDÉSÉRŐL TERJEDELMES ELEMZÉST OLVASHATNAK A NEMZETI SPORT PÉNTEKI SZÁMÁBAN.