A Bari nem veszi meg Gosztonyi Andrást

Vágólapra másolva!
2010.05.25. 08:39
null
Gosztonyi két meccsen játszott a <br />Serie A-ban (Fotó: Szabó Miklós – archív)
Domonyai L&aacute;szl&oacute;, az MTK Budapest klubigazgat&oacute;ja a Nemzeti Sportnak elmondta: az olasz &eacute;lvonalban szereplő Bari nem &eacute;l opci&oacute;s jog&aacute;val, &eacute;s rossz anyagi helyzete miatt nem veszi meg Gosztonyi Andr&aacute;st. A tavasszal k&ouml;lcs&ouml;nben Olaszorsz&aacute;gban szereplő j&aacute;t&eacute;kos ir&aacute;nt azonban egy m&aacute;sik Serie A-beli klub &eacute;rdeklődik.

Nem sok magyar fiatal mondhatja el magáról, hogy még a 20. születésnapja előtt bemutatkozhat a világ egyik legerősebb bajnokságában, a Serie A-ban. Ami azonban 2007. április 7-én sikerült Koman Vladimirnak (a Sampdoriában lépett pályára a Torino ellen), az három esztendővel később, 2010. április 11-én megadatott Gosztonyi Andrásnak is.

Az MTK Budapest futballistáját még februárban vette kölcsön a Bari együttese, és a tavaszi idényben kétszer (a Sienával szemben 3–2-re elveszített találkozó 77. percében, valamint a Juventustól elszenvedett 3–0-s vereség alkalmával a meccs 71. percében) pályára küldte az egyiptomi U20-as világbajnokságon bronzérmet szerző fiatalt. A kölcsönadás ideje a bajnokság befejeztével lejárt, ám arról semmit sem lehetett hallani, hogy a tizedikként végző olasz klub élni kíván-e opciós jogával.

„Az olaszországi hónapok egyértelműen bizonyították, amit eddig is sejtettem: az igazi futball külföldön van – mondta az olimpiai válogatotthoz hétfőn csatlakozó, az elmúlt napokban a Hungária körúton tréningező Gosztonyi András. – Bariban rengeteget fejlődtem, a kapott játéklehetőséggel nem csak próbáltam, érzésem szerint tudtam is élni. Ami a jövőmet illeti, jó esély van rá, hogy továbbra is Olaszországban futballozzam. Zajlanak az egyeztetések, fejlődésemet talán az szolgálná leginkább, ha a korábbinál több játéklehetőséghez jutnék."

S hogy erre mekkora az esély? Domonyai László, az MTK Budapest klubigazgatója elmondta: egyeztettek már a Bari elöljáróival, az olasz csapat nem él opciós jogával. A 19 esztendős futballista jó bizonyítványt állított ki magáról a délolasz város együttesében, azonban a klub anyagi helyzete nem a legjobb. Ugyanakkor Gosztonyi András tehetségével felhívta magára a figyelmet, s egy másik (megnevezni nem kívánt) olasz első ligás csapat már felvette a kapcsolatot a kék-fehérekkel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik