1860 München: az ifjú magyar kapus idoljával, Királlyal készül

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.07.01. 15:11
Ismét együtt készülhet a nyári edzéseken az 1860 München első csapatával Székely György, a mindössze 17 éves, ifjú magyar kapus – aki példaképével, Király Gáborral gyakorolhat, sőt még egy szobába is került 37 esztendős kapustársával.

„Már kicsi gyerekként is Gábor volt a példaképen, s most együtt készülhetek és egy szobában lehetek vele – ez fenomenális” – mondta Székely a müncheni tz-nek.

„Már tizenkét évesen Münchenbe jöttem, majd hazatértünk Budapestre, de úgy éreztem, a mentalitásomnak jobban megfelel a német életmód, és így visszatértem, az itt élő nagyapámhoz költöztem. Mindig is az »oroszlánok« drukkere volt, már hétéves koromban egy Lauth-mezt kaptam ajándékba – most meg ő rúg nekem kapura az edzéseken...” – tette hozzá. És hogy miként vélekedik Király az ifjú honfi- és kapustársról?

„Igen tehetséges, de természetesen rengeteget kell még dolgoznia" – mondta a karrierje 21. nyári felkészülését elkezdő Király, aki a müncheni Abendzeitungnak is interjút adott. A magyar válogatott kapust arról is megkérdezték, vajon hogy érzi, meddig tudja meghosszabbítani a pályafutását?

„Ezt nagyon nehéz megmondani... Sok dolgot átéltem már a labdarúgásban. A fiamnak viszont van egy terve: 45 éves koromig kell játszanom, mert akkor már ő is felnőtt futballista lesz, és játszhat velem együtt. Ez a nagy vágya."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik