Vasas: elszakadt az édesapjától, hogy profi lehessen – most az lett

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.07.13. 16:56
null
Kovács Milán Domonyai Lászlóval, a Vasas klubigazgatójával (Fotó: vasasfc.hu)
A Vasas Kubala Akadémia beszámolója szerint mérföldkőhöz érkezett az együttműködésük a Vasas FC-vel, miután az első csapat bejelentette, hogy hároméves profi szerződést kötött a VKLA-ról kikerülő, 19 éves védekező középpályással, Kovács Milánnal. 

 

„A június közepén történt tulajdonosváltás után újabb mérföldkőhöz érkezett a Vasas FC és a Vasas Kubala Akadémia együttműködése – írja utóbbi honlapja, a vkla.hu. – Két év elteltével ismét fiatal akadémistát köszönthetünk a Vasas FC felnőttcsapatának keretében. Kovács Milán hétévnyi angyalföldi munkájának gyümölcse beérett, az U19-es korosztálytól idén búcsúzó játékos hároméves szerződést írt alá a Vasas FC felnőttcsapatával. Nagy büszkeséggel tölti el a Vasas Kubala Akadémiát, hogy Ádám Martin, Berecz Zsombor, Vida Máté és Kleisz Márk után újra lesz olyan tagja a Vasas FC felnőttkeretének, aki korábbi akadémista éveit befejezve, Angyalföldön maradva piros-kék színekben kezdheti meg profi pályafutását".

Kovács Milán 1999-ben született, 2011-ben a Bajai Labdarúgó SE-ből került a Kubala Akadémiára. Az MLSZ versenyrendszerében korosztályos szinten 223 meccs és 58 gól szerepel a neve mellett, míg a felnőttek között, a Cegléd elleni edzőmeccsen rögtön góllal debütált a nyáron.

„Tizenegy évesen kerültem fel Angyalföldre, s már kisgyermekként is csak az lebegett a szemem előtt, hogy egyszer a Vasas felnőttcsapatában szeretnék játszani – nyilatkozta a szerződéskötés kapcsán Kovács Milán. – Rengeteg mindenről kellett lemondanom annak érdekében, hogy fel tudjak kerülni az Akadémiára, értem ezt a barátaimmal való kapcsolatomra, vagy ami talán a legnehezebb volt, a családomtól külön kellett élnem. Vidéki gyerek vagyok, így tisztában voltam azzal, hogy a célom eléréséhez nekem is és a családomnak is hatalmas áldozatot kell majd hoznunk. A szüleim is meghozták a maguk nehéz döntését, aminek költözés lett a vége, ezért kollégium helyett Budapesten, albérletben éltem édesanyámmal és testvéreimmel. A hétéves, idáig vezető út talán leginkább embert próbáló része volt, hogy édesapám vidéken maradt és év közben csak hétvégente látom, lassan már hét esztendeje..."

„Kovács Milán elmondta, hogy az akadémián önállóságot tanult, kitartást minden áron, s elfogadást, szakmailag pedig megtanították neki, mi kell ahhoz, hogy profi labdarúgó válhasson belőle. A Vasasban szeretné bizonyítani, hogy nem véletlenül szerződtették."

A Kovács Milánnal készült teljes interjú itt olvasható!

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A VASASNÁL
Érkezők: Bese Balázs (MTK – kölcsönbe), Bévárdi Zsombor (Mol Vidi FC – kölcsönbe), Birtalan Botond (Békéscsaba), Borbély Bálint (MTK), Hinora Kristóf (MTK – kölcsönbe), Hrepka Ádám (lejárt a szerződése, legutóbb MTK), Király Botond (Csákvár – kölcsönből vissza), Kovács Mián (profi szerződést kapott), Rokszin Ádám (ETO FC Győr)
Távozók: Vít Benes (cseh, Szombathelyi Haladás – kölcsönbe), Berecz Zsombor (Mol Vidi FC),Felix Burmeister (német, Eintracht Braunschweig – Németország), Gaál Bálint (Haladás, ?), Hangya Szilveszter (Mol Vidi FC), Lubos Kamenár (szlovák, ?), Manjrekar James (kanadai, Midtjylland – Dánia, onnan Fredericia– Dánia, kölcsönbe), Nagy Gergely (Paks), Jevhen Pavlov (ukrán, ?), Póser Dániel (Budafok), Kire Risztevszki (macedón, ?), Vida Máté (DAC – Szlovákia), Vogyicska Bálint (MTK Budapest – kölcsönből vissza)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik