Tömegsport: ingyenes MTK-meccsnézés is a sportos vakációban

Vágólapra másolva!
2017.06.13. 14:30
Ötödik alkalommal rendezi meg Budapest Főváros Önkormányzata az „Iskolakapun kívüli Programok” keretében az immár hagyományosnak mondható sportos vakációt a fővárosban. Az eseménysorozat keretében a nyári szünidő két és fél hónapja alatt ingyenes mozgásos, művészeti, játékos, vetélkedős és sportprogramokat kínálnak általános és középiskolás fiataloknak Budapest különböző pontjain, tehetségtől, előképzettségtől függetlenül.

Az eseményt bemutató sajtótájékoztatón Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes elmondta, cél, hogy kimozdítsák a fiatalokat.

„Iskolakapun kívüli programokról van szó, melyek tartalmas, sulin kívüli eseményekre biztosítanak lehetőségeket. Nemcsak sportolási, hanem kulturális és művészeti tevékenységekben is részt vehetnek a fiatalok.”

Deutsch Tamás, az MTK Budapest elnöke, a MOB alelnöke megerősítette, ilyenkor kint a helye a gyerekeknek.

„A diákok számára ez az év legizgalmasabb időszaka, így biztatjuk őket, hogy olyan programokon vegyenek részt, amelyek adott esetben életre szóló élményt nyújthatnak. Ez a rendezvény nem „fapados” szolgáltatásokat ad a gyerekeknek, hanem igazán magas színvonalú, minőségi programokat, amelyek keretein belül a fiatalok a nyári időszakban ingyenesen látogathatják az MTK másodosztályú labdarúgócsapatának hazai mérkőzéseit.”

Bognár György korábbi 50-szeres válogatott labdarúgó is örömmel támogatta a programot.

„A lányom miatt látom, hogy a fiatalok hajlamosak az internet elé ragadni és alig mozognak, így én is nagyon hasznosnak tartom ezt a programot, mozgásra serkenti a gyerekeket.”

Tóth Krisztián U23-as és junior VB-győztes cselgáncsozó hozzátette, hogy a gyerekek között értékes barátságok is születhetnek majd, és a rendezvény kapcsán a judóról is többet fognak beszélni.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik