Szpari: Néhány játékos nem elég erős mentálisan - Brekk

Vágólapra másolva!
2012.12.04. 15:43
A labdarúgó NB II Keleti csoportjának hatodik helyén álló Nyíregyháza szakmai igazgatója, Brekk János a klubja hivatalos honlapján értékelte csapata őszi teljesítményét. A szakember elmondta, jobb helyezésre számított a bajnokság felénél.

„Tíz hónappal ezelőtt ült az öltözőben tizenkét fiatalember, akik itt maradtak, miközben úgy tűnt, megszűnik a csapat. Innen kezdtünk el építkezni. Ha azt nézzük, hogy tíz hónap után a 60. percben még továbbjutásra álltunk a Debrecen ellen, akkor azt mondom, nem volt ez olyan rossz. Viszont ha csak az őszi statisztikát olvassuk el, akkor azt mondom, nagyon rossz volt. Az első öt hely valamelyikének megszerzése volt a cél, és bár nem vagyunk nagyon lemaradva, az idegenbeli teljesítményt nehéz elfogadni" – nyilatkozta Brekk János.

„Továbbra is azt mondom, az egyik legerősebb kerete a nevek alapján nekünk van. Néhány játékos azonban, akit idehoztam, és akiben nagyon bíztam, becsapott. Ez volt az oka, hogy egész ősszel kerestük az ideális szerkezetet. De beszélhetnék a védők egyéni képességeiről, a sérüléseikről is, amelyek szintén negatívan befolyásolták a teljesítményt. Sajnos kiderült, hogy néhány futballista hiába nagy név, mentálisan nem elég erős" – folytatta a szakember, aki külön kitért a csapatrészekre is.

„A kapuban nincs gondunk addig, amíg Balogh János van. Jól teljesített az ősszel, de sajnos volt sérülése, kiállítása. Hosszú távon kell majd mögé egy hasonló szintű kapus. A védelemben van a legnagyobb problémánk. Talán Ambrusz Árpád az, aki hozta a kötelezőt, de a védelmet újra kell építenünk. A középpályán nem lenne gondunk. Jó játékosaink vannak, ám nincs közöttük olyan, aki irányító típusú. Érdekes, hogy tavasszal részben ugyanezekkel a labdarúgókkal győzni tudtunk, most meg, amikor nekünk kellett volna beszorítani az ellenfelet, ez nem ment. Elöl úgy gondoltam, a Montvai Tibor, Simon Attila, Germán Tamás hármasból lesz egy, aki nyolc-tíz gólt lő szezononként. Végül Csorba Szabolcs jutott el hatig. A végére Kovács Ádám is elkapta a fonalat, de ez az állandó hullámzás jellemzett bennünket. Ide is kell az erősítés" – fejtette ki Brekk, aki hozzátette, olyan játékosokat kísérelnek megszerezni a téli átigazolási időszakban, akiknek a kezdőcsapatban a helyük.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik