Puskás–Suzuki-kupa: a Real fordított a Honvéd ellen

Vágólapra másolva!
2017.06.03. 18:50
Az utolsó percekben szerzett bombagóllal fordított, és 2–1-re nyert a Real Madrid a hatalmasat küzdő Budapest Honvéd ellen a Felcsúton zajló U17-es labdarúgótorna, a Puskás–Suzuki-kupa szombati játéknapján. A másik mérkőzésen a Puskás Akadémia 1–0-ra kikapott a Panathinaikosztól, és eldőlt, hogy egyik magyar csapat sem juthat be a döntőbe.

Nagyot küzdött a Honvéd a fehér mezes Real Madrid ellen (Fotó: Török Attila)
Nagyot küzdött a Honvéd a fehér mezes Real Madrid ellen (Fotó: Török Attila)
Nagyot küzdött a Honvéd a fehér mezes Real Madrid ellen (Fotó: Török Attila)
Nagyot küzdött a Honvéd a fehér mezes Real Madrid ellen (Fotó: Török Attila)
Nagyot küzdött a Honvéd a fehér mezes Real Madrid ellen (Fotó: Török Attila)

 

REAL MADRID–BP. HONVÉD 2–1

A Puskás–Suzuki-kupa második napján a Real Madrid várt a pénteken a Sporting ellen 3–3-as döntetlent játszó Budapest Honvédra. A spanyolok gyorsan és pontosan járatták a labdát, a huszadik percben mégis a stabilan védekező Honvéd szerzett vezetést: Kecskeméti László futott el a bal oldalon, majd gyönyörűen lőtt a kapuba, az előnyt pedig sikerült megtartani az első félidőben.

A fordulás után két perc sem telt el, s egy nagy védelmi hibát kihasználva Marvin Olawale Park szemtől szemben állt Karcagi Csabával, s nem is hibázta el a ziccert. A folytatásban is a Real Madrid birtokolta többet a labdát, ám úgy tűnt, a döntetlent megtartja a Honvéd, csakhogy három perccel a vége előtt a spanyolok védője, Ismael Del Álamo mintegy harminc méterről hatalmas gólt ragasztott a bal felső sarokba, így pont nélkül maradtak a piros-feketék.

„Nagyon nehéz meccs volt, de betartottuk a taktikai utasításokat – mondta Kecskeméti László. – Megszereztük a vezetést, sajnálom, hogy nem nyertünk, nem volt benne a meccsben a vereség. A magyar bajnokságban nincsenek ilyen színvonalú mérkőzések, de most testközelből éreztük, hova kell eljutni. A képzésbeli különbség egyébként nem az egy az egy elleni párharcoknál ütközik ki, ott az dönt, ki tudja kiszámítani a másik mozgását. Ezt sokkal inkább akkor éreztük, amikor járatták a labdát, olyankor látszott, hogy minimum egy szinttel előrébb tartanak nálunk.”

A madridi fiatalok szombaton megnyertek egy végtelenül kiélezett meccset. Kérdés, hogy Cardiffban a példaképeknek is sikerül-e.

PUSKÁS–SUZUKI-KUPA, NEMZETKÖZI U17-ES TORNA, FELCSÚT
B-CSOPORT

REAL MADRID (spanyol)–BUDAPEST HONVÉD 2–1 (0–1)
Felcsút. V:
Németh Á.
REAL MADRID:
Andugar – Carrero, Garay, Del Álamo, Sánchez – López – Park (Khallak), Vallo (Juárez), Gutierrez (Nieto), Camunas – Marin
HONVÉD:
Karcagi – Simó, Barta, Temesvári A., Szeles – Darabont – Pisont P. (Cipf), Soltész, Király O. (Kecskeméti P.), Szendrei – Kecskeméti L.
G:
Park, Del Álamo, ill. Kecskeméti L.

 

PANATHINAIKOSZ–PUSKÁS AKADÉMIA 1–0

A nap másik meccsén a Puskás Akadémia az első perctől támadó szellemben futballozott a Panathinaikosz ellen, ám nem találta a görög védelem ellenszerét. A felcsúti fiatalok többet birtokolták a labdát, bátran mentek előre, míg a vendégek kontrákra játszottak, ám csak elvétve jutottak el a kapuig.

A 66. percben aztán Nándori Balázs második sárga lapját is megkapta (sípszó után rúgta el a labdát, ám a játékos azt mondta, nem hallotta a sípot), így az utolsó negyedórára emberhátrányba került a házigazda. Ezt követően a görögök némiképp felbátorodtak, és öt perccel a vége előtt – a meccs képe alapján némileg váratlanul – a csereként beálló Mihalisz Hrisztodulu góljával a meccset is megnyerték.

A Bayern München pénteki legyőzése (1–0) után szombaton kikapott a felcsúti csapat, és mivel a tizenegyespárbajt 3–2-re elvesztette (pénteken is alulmaradt a szétlövésben), a Honvédhoz hasonlóan nincs esélye bejutni a hétfői döntőbe.

„Mi voltunk a jobbak, de az első félidőben kihagytuk a helyzeteinket, a második félidőben pedig egy furcsa játékvezetői döntés után emberhátrányba kerültünk – mondta Ivica Kulesevic, a Puskás Akadémia horvát edzője. – A görögöktől pont erre a védekező futballra számítottunk, az egész meccsen kétszer lőttek kapura, mégis nyertek. Ez is benne van a futballban.”

A-CSOPORT
PANATHINAIKOSZ (görög)–PUSKÁS AKADÉMIA 1–0 (0–0)
Felcsút,
Pancho Aréna, 742 néző. V: Farkas Á.
PANATHINAIKOSZ: Krisztogeorgosz – Palaszkonisz, Dabizasz, Manidakisz, Venetisz – Teodorakisz, Skenterai (Kollokasz) – Emmanuilidisz, Kalomirisz (Alexandropulosz), Mihael (Hrisztodulu) – Sulce (Madzorosz)
PUSKÁS AKADÉMIA: Ásványi – Major G., Tóth A., Bokros, Zsöllei (Tamás) – Góra (Papp L.), Tóth B. (Vörös), Nándori, Timári – Csibi (Fekete O.), Daróczi
G: Hrisztodulu
K: Nándori

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik