PMFC: Hargitai János Orbán Viktorral egyeztetett az új stadionról

Munkatársunktól MunkatársunktólMunkatársunktól Munkatársunktól
Vágólapra másolva!
2020.05.20. 07:31
null
Pécsi játékosok és közönségük az egyik őszi mérkőzésük után (Fotó: Löffler Péter/Új Dunántúli Napló)
A Pécsi Újság értesülései szerint Hargitai János kereszténydemokrata országgyűlési képviselő kedden az Országgyűlésben egyeztetett Orbán Viktorral a Pécsi MFC új stadionjáról. A kormányfő pozitív választ adott, így felcsillanhat a remény, hogy Baranyában is épül olyan stadion, amely nemcsak NB II-es, hanem élvonalbeli, sőt nemzetközi találkozók rendezésére is alkalmas lesz. Hargitai János megerősítette a lap értesüléseit.

 

Mint ismert, a PMFC a következő idényben az NB II-ben szerepelhet, ám egyelőre nincs megfelelő stadionja. A Magyar Labdarúgó-szövetség NB II-re vonatkozó előírásainak egyetlen baranyai pálya sem felel meg, még a kozármislenyi sem. Legközelebb Kaposváron található megfelelő létesítmény. Az új pécsi stadion ügye most ismét terítékre került.

Hargitai János (Fotó: Laufer László/Új Dunántúli Napló, 2019)
Hargitai János (Fotó: Laufer László/Új Dunántúli Napló, 2019)

Hargitai János a Pécsi Újságnak nyilatkozva megerősítette, kedden az Országgyűlésben tárgyalt Orbán Viktorral, s a kormányfőtől pozitív választ kapott.

„Futballszeretőként, a PMFC egykori elnökeként természetesen nagyon fontosnak tartom, hogy új, modern stadiont kapjon Pécs és Baranya, de a járvánnyal járó gazdasági válság menedzselése szempontjából is különös jelentőségűek az állami beruházások – fogalmazott a pecsiujsag.hu-nak a képviselő. – Most, hogy a jelek szerint hamarosan vége lehet a veszélyhelyzetnek, az új pécsi stadion ügye azért is előtérbe kerülhet, mert az építkezés komoly szerepet játszhat a város és a megye gazdaságának erősítésében, sok cég és még több ember juthat munkához, így a helyi vásárlóerő is növekedik.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik