NB III: tovább szárnyal a Putnok keleten, élen a Dorog nyugaton

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.15. 16:02
A labdarúgó NB III 14. fordulójában a Putnok 2–0-ra megverte a Hatvant, ezzel zsinórban a hetedik győzelmét aratta. A Középcsoportban továbbra is magabiztosan vezet a Vác, de csak egy 90. percben szerzett góllal tudta felülmúlni a Maglódot. Nyugaton a Budaörsnek nem sikerült nyernie, a Dorognak azonban igen, ezzel a tabella élére ugrott.

A Keleti csoportban megállíthatatlan a listavezető Putnok, amely zsinórban hetedszer győzött. A Hatvan elleni mérkőzés szikrázó, kemény csatát hozott, és a mérkőzés feszültségére jellemző, hogy Híres Gábort, a hatvaniak trénerét egy vitatott ítélet után a játékvezető elküldte a kispadtól. A Hatvan egymás után másodszor kapott ki.Keleti csoportban megállíthatatlan a listavezető Putnok, amely zsinórban hetedszer győzött. A Hatvan elleni mérkőzés szikrázó, kemény csatát hozott, és a mérkőzés feszültségére jellemző, hogy Híres Gábort, a hatvaniak trénerét egy vitatott ítélet után a játékvezető elküldte a kispadtól. A Hatvan egymás után másodszor kapott ki.

Kovács Péter egy hete éppen a hatvaniak ellen szerzett győztes gólt, de a 36 éves középpályás most is nyerőembernek bizonyult, hiszen az ő találatával újabb skalpot gyűjtött be a Tiszaújváros, amely most a Kazincbarcikát győzte le.

A Kisvárda két nyeretlen mérkőzés után visszatalált a győzelmi ösvényre, a Hajdúböszörmény 5–0-s kiütése során a szerb Marko Milovacs duplázott. A forduló legnagyobb feltámadását a Felsőtárkány produkálta, amely 0–3-ról állt talpra otthon a Jászberény ellen, ráadásul úgy, hogy hét percen belül szerzett három gólt. Hiába vezetett azonban öt perc játék után a Salgótarján 2–0-ra, végül ötöt kapott a Nyírbátortól. A Honvéd-MFA Prosser Dániel és Kandia Traore góljával győzte le a DVSC-DEAC-ot.

A Középcsoportban az éllovas Vác a 84. percben még hátrányban volt a sereghajtó Maglód ellen, végül a huszáros hajrá – illetve a góllövőlistát vezető, Zsolnai Richárd és Tóth Gergely találatai – három pontot eredményeztek a piros-kékek számára. Az üldöző Kozármisleny Nagy Mihály Krisztián duplájára alapozva 4–0-ra elgázolta a Gyulát, így hazai pályán továbbra is veretlen.

A Videoton II Baján gálázott (szintén 4–0), soraiban a 19 éves Havasi Dániel triplázott, így a fehérváriak második csapata legutóbbi négy meccsén 10 pontot szerzett. A SZEOL négy nyeretlen mérkőzés után győzött ismét, áldozata a Dunaharaszti volt. A REAC hat mérkőzés után kapott ki ismét és kissé meglepő, hogy a Bölcske vitte haza mindhárom pontot Rákospalotáról.

A Nyugati csoportban a Budaörs nem bírt az ETO II-vel, így elveszítette vezető pozícióját. Az új listavezető a Dorog, amely két gyors góllal gyakorlatilag az első nyolc percben eldöntötte az RKSK elleni mérkőzés sorsát. Nagy felzárkózási esélyt szalasztott el a Tatabánya, amely több mint fél órát emberelőnyben játszott a III. kerületi TVE otthonában, de még döntetlenre sem volt képes, hiszen a rutinos Horváth Levente pontos lövése a 91. percben a budapestiek javára döntött.

Először fordul elő a bajnokság során, hogy a Veszprém egymás után két mérkőzésen is veretlen tud maradni, hiszen a múlt heti, Diósd elleni győzelem után most a Balatonfüred ellen ért el döntetlent, igaz, az egy pontot érő gólt Burcsik Martin a 93. percben szerezte. A Diósd a Mosonmagyaróvár, a Nagyatád pedig a Csepel ellen győzött minimális különbséggel.

LABDARÚGÓ NB III
KELETI CSOPORT
November 15., szombat

Putnok–FC Hatvan 2–0
Tiszaújváros–Kazincbarcika 1–0
Kisvárda–Hajdúböszörmény 5–0
Salgótarján–Nyírbátor 3–5
Felsőtárkány–Jászberény 3–3
November 16., vasárnap
13.00: Gyöngyös–Veresegyház
13.00: Bp. Honvéd-MFA–DVSC-DEAC
Szabadnapos: Cigánd

TABELLA ITT!

KÖZÉPCSOPORT
November 15, szombat

Baja–Videoton II 0–4
Kozármisleny–Gyula 4–0
Vác–Maglód 2–1
SZEOL SC–Dunaharaszti 1–0
REAC–Bölcske 1–2
November 16., vasárnap
13.00: Dabas–Szekszárd
13.00: Szentlőrinc–Monor
13.00: ESMTK–Orosháza

TABELLA ITT!

NYUGATI CSOPORT
November 15., szombat

Veszprém–Balatonfüred 2–2
Nagyatád–Csepel 1–0
Rákosmente–Dorog 1–3
III. ker. TVE–Tatabánya 2–1
Diósd–Mosonmagyaróvár 1–0
Győri ETO II–Budaörs 0–0
November 16., vasárnap
13.00: Újbuda–Tököl
13.00: BKV Előre–Sárvár

TABELLA ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik