NB III: távozik a kétszeres válogatott csatár Mosonmagyaróvárról

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.01.12. 14:05
Távozik a labdarúgó NB III-ban szereplő Mosonmagyaróvártól Tokody Tibor, a kétszeres válogatott csatár Ausztriába igazolhat, de emellett edzői karrierjét is folytatná – értesült a Nemzeti Sport Online.

Nem sikerült túl jól az őszi szezon Tokody Tibor számára – legalábbis játékosként. A korábban Újpesten, a Győri ETO-ban, a német RW Oberhausenben és Wuppertaler SV-ben is futballozó, a válogatottban két alkalommal szereplő 35 éves támadó a nyáron kezdte újra labdarúgó-pályafutását, miután tavaly tavasszal a győrieknél technikai vezetőként és megbízott edzőként dolgozott. A támadó nyáron az NB III-as Mosonmagyaróvárhoz írt alá, azonban csak hét alkalommal lépett pályára a bajnokságban, gólt pedig nem szerzett.

Tokody a futball mellett az óváriak U12-es csapatát irányította 2015 őszén, majd Vágó Attila távozása után az utolsó hat fordulóban Király József pályaedzőjeként is tevékenykedett.

„Nagyon meg voltam vele elégedve Tokody Tibor edzői munkájával, szenzációsan dolgozott a fiatalokkal és úgy látom, hogy fényes edzői karrier előtt áll – jelentette ki a Nemzeti Sport Online-nak Drescher Ottó, a klub elnöke. – Ennek ellenére sajnos nem marad klubunknál, közös döntés eredményeként távozik. Céljaink így sem változtak, szeretnénk feljutni az NB II-be és Tarczy Pál megszerzése után újabb neves játékosokat akarunk igazolni.”

Jelenleg arra van a legnagyobb esély, hogy Tokody Tibor Ausztriában futballozik tavasszal, de a sportember arról sem tett le, hogy ezzel párhuzamosan edzői karrierje is folytatódjon.

„Vágó Attila távozása után pályaedzőként is dolgoztam a csapat mellett és Király Józseffel felhoztuk a csapatot a 9. helyről a 4. pozícióba, amely jelenleg feljutást ér a Nyugati csoportban – mondta Tokody Tibor a Nemzeti Sport Online-nak. – Sajnálom, hogy most véget ért az együttműködésem a klubbal. Itthonról eddig nem kerestek, ezért jelen állás szerint Ausztriában, alacsonyabb osztályban folytatom játékosként, de csapatnévvel még nem tudok szolgálni. Ezzel párhuzamosan viszont szeretném folytatni edzői karrieremet is."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik