NB III: rangadót vesztett az ETO; magára talált a Szpari; kiállították a duplázó Aguerót

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.11.21. 18:12
Három hét után újra győzött a Nyíregyháza a labdarúgó NB III-ban: a Keleti csoport listavezetője 2–1-re nyert a Hatvan vendégeként a 17. forduló szombati játéknapján. A Középcsoportot utcahosszal vezető Kozármisleny 1–0-ra győzött Budafokon, míg a Nyugati csoport rangadóján a Dorog 1–0-ra legyűrte az ETO FC Győrt.

KELETI CSOPORTKELETI CSOPORT

A megelőző két fordulóban a Rákosmente (0–1) és a Kazincbarcika (2–2) ellen pontokat veszítő Nyíregyházát mély talajú pálya fogadta Hatvanban – és egy meglepetésre készülő hazai csapat. A 31. percben a hatvaniak gól- és emberelőnybe kerültek: Jagodics Bence 11-est hozott össze, kiállították, és Ficsor Richárd kihasználta a gólszerzési lehetőséget – a büntetőt még védte Ovszijenko Volodimir, a kipattanóból azonban Ficsor a kapuba lőtt (1–0). A szünet előtti pillanatokban a túloldalon is adódott egy „kiállítás, büntető” dupla, Rezes László belőtte a 11-est (1–1). A második félidő derekán még egy nyíregyházi játékost kiállított a játékvezető, de az emberelőnyből csak kapufát értek el a hazaiak – volt nekik egy az első félidőben is –, ezért a 88. percben „fizetniük” kellett: Törtel Tamás szöglete után Rubus Tamás megszerezte a vendégek győztes gólját (1–2).

A Cegléd játszott már jobban is, mint szombaton, de így is győzelmet ünnepelhetett sorozatban immár tizedszer, és továbbra is tapad a Nyíregyházára. A REAC otthonában Csordás Simon Tibor góljával szerzett vezetést a ceglédi csapat. A hazaiak a 75. percben emberhátrányba kerültek, ezt Laczkó Milán és Füle Ákos újabb gólokkal használta ki – a REAC 0–2-nél, a 90. percben szépített.

Gólzáporos mérkőzésen szerzett három pontot Véber György csapata, a Rákosmente a Jászberény ellen. A vendégek kétszer egyenlítettek, majd 4–2 utáni szépítésükkel izgalmassá tették az utolsó tíz percet. A hazaiaknál Király Botond, a Jászberényben Mile Krisztián két gólt szerzett.

Idénye legfölényesebb győzelmét aratta a Tállya – 4–0-ra győzött a szintén újonc Somos SE otthonában. A hazaiak 0–2-nél, a második félidő derekán emberhátrányba kerültek.

A Cigánd Roszel Róbert góljával presztízsmeccset nyert meg az 5. perctől emberhátrányban játszó Putnok ellen, míg a Kazincbarcika meglepetésre hazai pályán – a rossz idő miatt műfüvesen – csak kapufákig jutott a sereghajtó Nyírbátor ellen.

KÖZÉPCSOPORT

Az őszi bajnoki idényt veretlenül végigjátszó Kozármisleny Kirchner Krisztián lövésével már a 7. percben megszerezte a vezetést Budafokon – mint utóbb kiderült, ez a gól el is döntötte a meccset. A második félidő elején az ellenfelét megütő Nagy Krisztiánt kiállították a vendégektől, ám Prukner László csapata hiába alakított ki helyzeteket, nem tudott egyenlíteni – a Magyar Kupában menetelő baranyaiak újra három ponttal gyarapodtak, és fölényesen vezetik a tabellát.

A Bölcske úgy győzte le a Szentlőrincet, hogy mindkét kapusa tizenegyest védett: előbb Mikler Dániel, majd az ő 44. percbeli kiállítása után becserélt Cseri Márk is véghez vitte a bravúrt. A hazai csapat Szili István, Féhr Dávid és Tóth Tibor góljával a szünetben már 3–0-ra vezetett, és a második félidőben, végig emberhátrányban csak egy gólt kapott.

A Szekszárd újabb meglepetést szerzett: Szabolcska Tamás és Hegedűs Márk góljával 2–0-ra győzött a dobogó közelében állomásozó Komló otthonában. A szekszárdiak öt hete veretlenek, de még mindig utolsók a tabellán.

A Dabas Zsolnai Róbert és Csák Zoltán góljával győzött az őszi szezon második felére visszaeső Monor vendégeként.

NYUGATI CSOPORT

A csoport szombati rangadóján a Dorog Mészáros Áron 14. percbeli góljával 1–0-ra legyőzte az ETO-t, így eldőlt, hogy a dobogón tölti a téli szünetet, méghozzá a legjobb nem NB I-es tartalékcsapatként (a Fradi II az első, a Vidi II a második a nyugati tabellán). A dorogiak az utolsó hat őszi fordulóban öt győzelmet könyveltek el – négyszer 1–0-ra nyertek –, az ötödik helyre visszacsúszó ETO ugyanebben az időszakban négyszer is kikapott.

A Tatabánya sorozatban az ötödik mérkőzését is megnyerte: szombati áldozata a III. Kerületi TVE volt hazai pályán (4–1). Sergio Aguero már az első percben megszerezte a vezetést a Tatabányának, a második gólt is ő szerezte a 10. percben, és bár a 30. percben piros lapot kapott, csapata tovább növelte előnyét. A második félidőben Marco Giordano és Kamil Kpúnek talált a kapuba, a fővárosiak részéről Szilágyi Máté szépített. A Tatabánya 15–2-es összesített gólkülönbséggel nyerte meg legutóbbi öt bajnokiját, de egyelőre csak a 12. helyen áll a Nyugati csoport tabelláján.

Két gyengébb forduló után újra nyert a Mosonmagyaróvár: Horváth Máté és Schmatovich Gábor a második félidőben szállította a két gólt a Balatonfüred ellen. Sikerük révén az óváriak megelőzték a győrieket a tabellán.

A Puskás Akadémia második csapata kétszer is vezetett a BKV Előre ellen, csakhogy Csikortás Dávid mindkétszer egyenlített (másodszor a 91. percben), így a vendégek hazavittek egy pontot.

LABDARÚGÓ NB III, 17. FORDULÓ
Szombati mérkőzések

KELETI CSOPORT
Somos SE–Tállya 0–4
Hatvan–Nyíregyháza Spartacus 1–2
Kazincbarcika–Nyírbátor 0–0
Rákosmente KSK–Jászberény 4–3
Cigánd–Putnok 1–0
REAC–Ceglédi VSE 1–3

TABELLA ITT!

KÖZÉPCSOPORT
Bölcske–Szentlőrinc 3–1
Komlói Bányász–Szekszárdi UFC 0–2
Budafoki MTE-Újbuda–Kozármisleny 0–1
Monor–FC Dabas 0–2

TABELLA ITT!

NYUGATI CSOPORT
Dorog–ETO FC Győr 1–0
Puskás Akadémia II–BKV Előre 2–2
Mosonmagyaróvár–Balatonfüred 2–0
Tatabánya–III. Ker. TVE 4–1

TABELLA ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik