NB III: ezen a hétvégén sem henyélt a keleti végek rettegett gólgyára

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.04. 20:13
Meglepetések napja a labdarúgó NB III-ban: a Nyugati csoport eddigi veretlen listavezetője, a Budaörs 4–0-ra kikapott Tatabányán, míg a Középcsoport tabelláját vezető Vác hazai pályán 3–2-es vereséget szenvedett a jó szériában lévő Dabastól. A keleti első Kisvárda nem lassít, a szabolcsiak a Gyöngyös 6–0-s leckéztetésével zárták a 8. forduló szombati játéknapját.

KELETI CSOPORT: Hat gólt vágott a Kisvárda, ötöt a Putnok
KELETI CSOPORT: Hat gólt vágott a Kisvárda, ötöt a Putnok

Az újonc Gyöngyös dolgát nem könnyítette meg Kisvárdán, hogy kapusát, Csáki Tamást a tizenhatoson kívüli kezezésért már a 9. percben kiállították. Az akkor már 1–0-ra vezető Várda a csapatkapitányi karszalagot először viselő Erős Gábor mesterhármasával a 47. percben már 3–0-ra vezetett.

PONTSZERZÉS KETTŐS EMBERHÁTRÁNYBAN
A Hatvan megőrizte veretlenségét, igaz, az 5. perctől emberelőnyben, az 59. perctől kettős emberfórban játszva a döntetlennek nem biztos, hogy őrülnek Híres Gáborék. A nyírbátori Erdei Zoltán második félidő eleji szabadrúgásgólját a csereként beálló Ficsor Richárd gyorsan kiegyenlítette, de a hatvaniak kevés helyzetet dolgoztak ki, a megfogyatkozva is veszélyesen kontrázó szabolcsi csapat megérdemelten tartott otthon egy pontot.

Ehhez a későbbiekben Marko Milovac két gólt, a csereként beálló Módis Dávid egyet tett hozzá – derült ki a szon.hu beszámolójából. Az NB II-ből kieső Kisvárda néhány héten belül harmadszor szerzett legalább hat gólt bajnokin, és összesítésben 29-nél jár már.

Az üldözők közül a Putnok is gólfesztivált rendezett a neki rendelt újonc, a Jászberény ellen (5–0), ellenben a Cigánd elveszítette a veretlenségét: a Tiszaújváros Bussy Dávid góljával megérdemelten gyűrte maga alá az utolsó húsz percre emberhátrányba kerülő vendégcsapatot.

A Kazincbarcikában Montvai Tibor, a pont nélküli Hajdúböszörményben a veterán játékos-edző, Igor Bogdanovics duplázott, ám a hazaiaktól Nagy Péter és Szabó Ádám is betalált – két vereség után újra nyert a Barcika. Két döntetlen után győzött a Salgótarján is, a patinás „Stécé" az első hazai győzelmét könyvelte el, áldozata a Felsőtárkány volt.

KÖZÉPCSOPORT: Otthon kapott ki Csank János csapata

Folytatta kiváló sorozatát a Dabas: Honti József csapata idegenben 3–2-re legyőzte az éllovas Vácot a 8. forduló szombat esti villanyfényes mérkőzésén, és ezzel feljött a második helyre a Középcsoport tabelláján.

A SZUPER CSEREEMBER SZÖGLETBŐL IS BETALÁLT
Végh Ariel volt a hőse az Orosháza–Gyula megyei rangadónak: a békési derbi egyórányi játék után 0–0-ra állt, és mivel az Orosházából nem sokkal korábban kiállították Huszár Gergőt, úgy tűnt, ha valamelyik csapat gólt szerez, az a vendég Gyula lesz. Csakhogy a hazaiak 57. percben becserélt játékosa, Végh Ariel remek napot fogott ki: a 61. percben ő indította azt a támadást, amelyikből Styecz Milán megszerezte a vezetést a hazaiaknak. Az utolsó negyedórában aztán kiteljesedett a Végh-show: a beol.hu tudósítása szerint az apró termetű középpályás előbb éles szögből lőtt gólt (79. perc), majd a maga által kiharcolt tizenegyest értékesítette (83.), nem sokkal a lefújás előtt pedig szögletből tekert a kapuba (90.).

A váciak Facebook-oldalának beszámolója szerint Fábri Tamás lövésével Csank János csapata szerezte meg a vezetést, de a következő három gólt a vendégek érték el: Bozsik Viktor fejjel egyenlített, majd a fordulás után Takács Kornél lőtt gólt, sőt egy kipattanóból Gáspár Balázs is betalált. A hazaiak gólzsákja, Zsolnai Richárd sarokkal szépített a 70. percben, de több gól nem született – lezárult a váciak négyes győzelmi sorozata.

A Dabas hármas sikerszériában van: a Vác előtt a SZEOL-t és az ESMTK-t is legyőzte – Bozsik Viktor mindhárom mérkőzésen a kapuba talált.

A Videoton II sokáig tartotta magát Kozármislenyben, ám a második félidő elején Király Bencét kiállították, és a hazaiak Nagy Mihály Krisztián, valamint Lauer Norbert góljával érvényesítették a papírformát.

Az újonc SZEOL Bata Csongor góljával és jó védekezéssel legyőzte a Szekszárdot, míg a Maglód Horváth Martin hajrábeli találatával otthon tartott egy pontot az élbolyban haladó Monor ellen. A sereghajtó maglódiak sorozatban a harmadik döntetlenjüket játszották.

NYUGATI CSOPORT: Órási verést kapott Albert Flórián csapata Tatabányán

Nagyon csúnya véget ért az eddigi listavezető Budaörs veretlensége a Nyugati csoportban: Albert Flórián csapata 4–0-ra kikapott a feljövőben lévő, a helyzeteit remekül kihasználó Tatabányától. Mivel Nyugat két további veretlen csapata, a Dorog és az Újbuda győzött, mindkettő megelőzte a Budaörsöt – az élen az Újbuda áll.

Az onlajnok.com tudósítása szerint az első félidőben a Budaörs támadott többet, de Móri Tamás közeli lövésével a Tatabánya szerezte meg a vezetést a hajrában. A fordulás után Árvai Dániel szintén közeli lövéssel növelte az előnyt, majd ő volt az, aki egy rossz hazaadás után előkészítette a harmadik hazai gólt Márkus Tibornak. S miközben a vendégek csak kapufákig jutottak, Szabó Richárd ziccerből megadta a kegyelemdöfést is.

Az Újbuda Pleszkán Tibor második félidei góljával gyűrte le a Diósdot, míg a Dorog a korán vezetést szerző Schultz Levente és a két gólt vágó Vigh Ádám vezérletével már az első félidő közepére eldöntötte az újonc Sárvár elleni meccset.

Ugyancsak nyugati történet, hogy négy vereség után újra nyert a Csepel; hogy megszerezte első győzelmét a Nagyatád; s hogy hiába fordított tíz emberrel, Balogh Bence két gyors fejes gólja révén a Balatonfüred, a III. kerületi TVE Horváth Levente 91. percben lövésével kiharcolt magának egy pontot.

LABDARÚGÓ NB III, 8. FORDULÓ
Szombati eredmények

KÖZÉPCSOPORT
Kozármisleny–Videoton II 2–0
SZEOL SC–Szekszárd 1–0
Orosháza–Gyula 4–0
Maglód–Monor 1–1
Vác–Dabas 2–3

TABELLA ITT!

KELETI CSOPORT
Putnok–Jászberény 5–0
Tiszaújváros–Cigánd 1–0
Kisvárda–Gyöngyös 6–0
Salgótarján–Felsőtárkány 2–0
Nyírbátor–Hatvan 1–1
Kazincbarcika–Hajdúböszörmény 4–2

TABELLA ITT!

NYUGATI CSOPORT
Nagyatád–Mosonmagyaróvár 1–0
Rákosmente–Veszprém 1–0
III. ker. TVE–Balatonfüred 2–2
Tatabánya–Budaörs 4–0
Tököl–Csepel 0–3
Dorog–Sárvár 3–1
Újbuda–Diósd 1–0

TABELLA ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik