NB III: oda az utolsó veretlen mérleg; Kenesei-dupla, hiába

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.03.12. 17:50
A Középcsoport szombati rangadóján a SZEOL 1–0-ra legyőzte az éllovas Kozármislenyt, így nincs már veretlen csapat a labdarúgó NB III-ban. A keleti éllovas Nyíregyháza 2–0-ra megverte a Tiszaújvárost, Nyugaton az ETO pontokat hagyott Balatonfüreden, a Dorog viszont legyőzte a Diósdot, így a két feljutásra aspiráló csapat helyet cserélt a tabella harmadik és negyedik helyén.

KÖZÉPCSOPORTKÖZÉPCSOPORT

A játéknap szegedi rangadójának első félidejében a vendég Kozármisleny birtokolta többet a labdát, de a SZEOL jól tartotta magát, és nem sokkal a szünet előtt megszerezte a vezetést: egy szabadrúgás után Nikola Makszimovics ívelt középre, és Gajág Gergő öt méterről a hálóba fejelt – tudtuk meg a szegedma.hu tudósításából. A második játékrészben a szegediek többször is közel jártak az újabb gólhoz, ám végül az az egy is elég volt a győzelmükhöz.

A Kozármisleny így is nagy fölénnyel vezeti a tabellát a SZEOL előtt, amelynek nyakán továbbra is ott a Komló, amely szombaton Berdó Valentin góljával legyűrte a Hódmezővásárhelyt.

KELETI CSOPORT

Az éllovas Nyíregyháza sok helyzetet dolgozott ki, de csak a hajrában tudta feltörni a Tiszaújváros védelmét: mindkétszer Igor Zofcák volt az előkészítő és a szünetben becserélt Harsányi Zoltán a végrehajtó.

A dobogóra hajtó csapatok közül a Cigánd a 94. percben született Roszel Róbert-góllal győzte le a REAC-ot a fővárosban, a Hatvan magabiztosan fektette két vállra a Felsőtárkányt, és győzött a Szűcs Lajost a kapujában tudó Rákosmente is.

A Kazincbarcika ellenben elveszítette a Putnok elleni borsodi derbit. A hazaiak a 2. percben megszerezték a vezetést, ám az első félidő hajrájában emberhátrányba kerültek, és hiába lőttek a későbbiekben így is két gólt, a putnokiak a kétgólos Bene Attila vezérletével eggyel messzebbre jutottak.

NYUGATI CSOPORT

Az ETO rossz játékkal rukkolt ki Balatonfüreden, és az utolsó előtti helyen álló, foggal-körömmel védekező hazaiak egy pontot hozzátettek eddigi szerény gyűjteményükhöz.

Az egymás után másodszor ikszelő győriek kénytelenek voltak átengedni a harmadik helyet a Dorognak, amely Vígh Ádám második félidő elején született góljával legyőzte a Diósdot. A nagy küzdő dorogiak a nyolcadik 1–0-s győzelmüket aratták a szezonban.

Tommaso Rocchi nélkül állt ki a Tatabánya a BKV Előre ellen, de így is jutott kilenc légiós a kezdőbe. Más kérdés, hogy az utóbbi hetekben megtorpanó csapat velük együtt is pont – sőt szeptember vége óta először szerzett gól – nélkül maradt. A közlekedésiek egy tizenegyesből szerzett góllal vitték el a három pontot. Az ítélet-végrehajtó Csikortás Dávid volt, a tavaszi öt BKV-gólból négy az övé.

A játéknap gólokban egyik leggazdagabb mérkőzésén Kenesei Krisztián kétszer is a kapuba talált, ám hiába: csapata, a III. Kerületi TVE 4–3-ra kikapott Érden.

LABDARÚGÓ NB III, 22. FORDULÓ
Szombati mérkőzések

KELETI CSOPORT
Rákosmente KSK–Tállya 2–0
Kazincbarcika–Putnok 3–4
Hatvan–Felsőtárkány 3–0
Nyíregyháza Spartacus–Tiszaújváros 2–0
Nyírbátor–Jászberény 0–0
REAC–Cigánd 2–3

TABELLA ITT!

KÖZÉPCSOPORT
Szombat
Pénzügyőr–FC Dabas 0–0
Komlói Bányász–Hódmezővásárhely 1–0
Bölcske–ESMTK 1–1
SZEOL–Kozármisleny 1–0
Gyulai Termál–Szentlőrinc 1–3

TABELLA ITT!

NYUGATI CSOPORT
Tatabánya–BKV Előre 0–1
Balatonfüred–ETO FC Győr 0–0
Érd–III. Ker. TVE 4–3
Dorog–Diósd 1–0

TABELLA ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik