NB III: Nyugaton a Kaposvár, a Középcsoportban a Pécs az abszolút esélyes

F. B.F. B.
Vágólapra másolva!
2017.08.12. 12:12
null
Andorka és Rajczi megszerzése után a Nyugati csoport nagy esélyese a Kaposvár (Fotó: instagram.com/kaposvarirakoczifc)
A Kaposvár–BKV Előre mérkőzéssel pénteken elkezdődött a labdarúgó NB III 2017–2018-as idénye, az 1. forduló további meccseit ma és vasárnap rendezik meg. A Nemzeti Sport Online évek óta nyomon követi a három csoport eseményeit, ezúttal áttekintjük, hogy ebben a szezonban kik lehetnek a feljutásra esélyes csapatok, illetve várhatóan mely együttesek küzdenek a kiesés ellen.



Az előző szezonnal ellentétben nem 18, hanem 16 csapatos csoportokat alakítottak ki. A bajnokság augusztus 11-én rajtolt és 2018. június 3-án ér véget.

A három első helyezett feljut az NB II-be (ahonnan a 18–20. helyezett kiesik). Csoportonként a 14–16. helyezett, valamint a legrosszabb mutatóval záró 13. helyezett (összesen 10 csapat) kiesik a megyei I., illetve a budapesti I. osztályba, és 10 csapat jut fel a megyei első osztályú bajnokok osztályozói után.

REMEK ESÉLYEI VANNAK NYUGATON A KAPOSVÁRNAK

A Nyugati csoport nagy esélyese a Kaposvári Rákóczi, amely többek között korábbi élvonalbeli csatárokkal, Rajczi Péterrel és Andorka Péterrel erősített meg a keretét. A zömében egyébként fiatal játékosokra épülő kerettől az első NB III-as évben jó eredmény volt a 3. hely elérése, de a somogyi megyeszékhelyen most már csak a feljutást tartanák elfogadható eredménynek.

A Kaposvár kezére játszhat, hogy egyértelműen semelyik rivális nem jelentette ki, hogy fel szeretne jutni, bár az előző idényben remeklő Érdi VSE-nél és az FC Ajkánál is bíznak a dobogós, vagy dobogó közeli helyezés elérésében.

Korábbi NB III-as gólkirállyal, a Dabasról érkező Csák Zoltánnal erősített a Csepel FC, amely joggal bízhat abban, hogy továbbra is stabil középcsapatként tarthatjuk számon.

Nagy kérdés, az idén mire lesz képes az előző szezonban megtáltosodó Csorna, az évek óta az NB II-be vágyó, de mindig alulteljesítő III. kerületi TVE, illetve a BKV Előre, a Pénzügyőr, a Puskás Akadémia FC II, a Gyirmót FC Győr II és a Videoton FC II.

Csakis a bennmaradás lehet a célja az újonc Pápai Perutz FC-nek, a szintén újonc THSE- Szabadkikötőnek, illetve a Dunaharaszti MTK-nak, a VLS Veszprémnek és az Andráshidának is – a pápaiak egyébként tíz új játékost is igazoltak, így ha jól sikerül a rajtjuk, komolyabb célokat is szövögethetnek.

A Nyugati csoport teljes programját ide kattintva tekinthetik meg!

A KÖZÉPCSOPORT ABSZOLÚT ESÉLYESE A PÉCS, A MISLENY CÉLJA A STABILITÁS

Ha azt mondtuk, hogy a Nyugati csoportban a Kaposvár abszolút esélyes a bajnoki címre, akkor hozzátehetjük, hogy a Középcsoportban a Pécsi MFC az aranyérem, így a feljutás legfőbb várományosa. A klub többek között az egykoron élvonalban is szereplő Wittrédi Dáviddal, Nagy Józseffel, Gőcze Gergővel, Horváth Adriánnal, illetve a jelentős tapasztalattal rendelkező Puskás Gáborral és Mojzer Györggyel erősítette meg keretét, ráadásul az NB II-es tagságért vívott harcban eggyel kevesebb riválisa lesz, mivel a Szigetszentmiklósi TK visszalépett a harmadosztály küzdelmeitől.

És így már az is nagy kérdés, hogy kik lehetnek a pécsiek üldözői a bajnokságban? Erre az előző szezonhoz hasonlóan most is kis költségvetéssel rendelkező, de nagyon egységes csapatként funkcionáló Dunaújváros PASE, a jól erősítő FC Dabas és meglepő módon egy újonc, a Tiszakécske VSE lehet esélyes. A kécskeieknél nagy tervek vannak, a csapathoz több, korábban magasabb osztályt megjáró játékos érkezett, miközben az eddig szakmai igazgatóként dolgozó (és a klubnál a jövőben a hosszú távú koncepcióért felelő) Nyilas Elek helyett Szabó István vette át a csapat irányítását.

A szakmai igazgató és kapusedző Szűcs Lajos a nyáron Csákvárra távozott a Rákosmente KSK-tól, a XVII. kerületiek kerete pedig ismét jelentősen átalakult, így egyelőre nem tudni, hogy a budapestiek mire lehetnek képesek a szezonban.

A nyáron az NB II-ből kieső Kozármisleny FC-től az átigazolási időszakban tizenheten távoztak, míg tizenhárman érkeztek a klubhoz, miközben a tulajdonos Feleki Attila hosszú idő után átadta a klubot. A csapat célja elsősorban az NB III-as tagság stabilizálása.

Joggal reménykedhet egy stabil középmezőnybeli helyezésben az előző szezonban még NB II-es SZEOL SC, valamint a Hódmezővásárhelyi FC, a Szekszárdi UFC és két „tartalékcsapat”, a Bp. Honvéd II és a Paksi FC II.

Az egyaránt újonc Vecsési FC, Makói FC, Iváncsa KSE, illetve a Mórahalom VSE és a Szentlőrinc SE minden bizonnyal annak is nagyon örül majd, ha a bennmaradást kivívja a harmadosztályban.

A Középcsoport teljes programját ide kattintva tekinthetik meg!

BONYOLULT A HELYZET KELETEN, JÓL ERŐSÍTETT A MONOR, A SALGÓTARJÁN ÉS A TISZAÚJVÁROS IS

A Keleti csoportban már jóval bonyolultabb a helyzet, itt nem egy csapat esélyes toronymagasan a bajnoki címre, hanem többen harcolhatnak az első helyért.

Az előző szezonban 63 gólt szerzett a Jászberényi FC, ebből a nyáron 34 gól „elment” (Hamar Ádám, Bojtor László, Herczeg László, Prasler Thomas, Huller Ádám) és bár a jászságiak elsősorban a megyéhez kötődő labdarúgókat igazoltak, nem állíthatjuk, hogy ők minőségben felveszik a versenyt a nyáron távozókkal.

Ha rendezettek lesznek a viszonyok az STC Salgótarjánnál (ami éppenséggel nem mindig jellemző…), akkor a csapat harcban lehet a feljutásért, hiszen kerete jelentősen megerősödött, Spitzmüller István, Oláh László, Bogáti Péter, Gubacsi Zoltán és Zsivoczky-Pandel Péter is a klubot választotta, s a tréner Zoran Kuntics lett.

Egyben tartotta keretét a Monori SE, sőt, a hiányposztokra új labdarúgókat tudott igazolni, így esélye van arra, hogy az előző szezonban elért második helyről előrelépjen.

Jól erősített a Tiszaújváros FC, nem kizárt, hogy a borsodi együttes lesz a Keleti csoport meglepetéscsapata az idényben.

Az NB II-ből kieső Cigánd SE-nél jelentős játékosmozgás volt, úgy tűnik, hogy az állomány összességében gyengült, így az azonnali visszajutás nagyon nehéz feladatnak ígérkezik.

A középmezőnybe várható Keleten a DVTK II, az MTK II, a Nyírbátori FC, az ESMTK és az újonc Balassagyarmati VSE.

Az egyaránt újonc Tiszafüred VSE, Füzesgyarmati SK, Gyöngyösi AK, Debreceni EAC, illetve a Tállya KSE és a Putnok FC várhatóan az NB III-as tagsága megőrzéséért küzd majd a bajnokságban.

A Keleti csoport teljes programját ide kattintva tekinthetik meg!

LABDARÚGÓ NB III

NYUGATI CSOPORT
1. FORDULÓ – AUGUSZTUS 11-13.

Péntek
Kaposvár–BKV Előre 0–0
Szombat
17.30:
Andráshida–Veszprém
17.30:
Csepel FC–THSE-Szabadkikötő
17.30:
III. kerületi TVE–Dunaharaszti MTK
17.30:
FC Ajka–Csorna
17.30:
Pénzügyőr–Pápai Peruz FC
Vasárnap
11.00:
Videoton FC II–Puskás Akadémia FC II
16.30:
Gyirmót FC Győr II–Érdi VSE

KÖZÉPCSOPORT
1. FORDULÓ – AUGUSZTUS 12-13.

Szombat
17.30:
Makó–Vecsési FC
17.30: Rákosmente–Szentlőrinc
17.30:
Tiszakécske–Szekszárd
17.30:
Kozármisleny–Iváncsa
19.00: Dunaújváros–Hódmezővásárhely
Vasárnap
17.30:
SZEOL SC–Pécsi MFC
17.30:
FC Dabas–Bp. Honvéd MFA
17.30:
Mórahalom–Paksi FC II

KELETI CSOPORT
1. FORDULÓ – AUGUSZTUS 12-13.

Szombat

17.30: Cigánd–Füzesgyarmat
17.30:
Tiszaújváros–Putnok
17.30:
Balassagyarmat–Nyírbátor
17.30:
STC Salgótarján–Monor
17.30:
Gyöngyösi AK–Jászberény
17.30:
Debreceni EAC–Tállya
Vasárnap

17.30:
Tiszafüred–MTK Budapest II
17.30:
ESMTK–Diósgyőri VTK II

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik