NB III: nyert a Szpari és a Cegléd, újra botlott az ETO

Vágólapra másolva!
2016.04.02. 19:11
A Keleti csoport bajnoki címéért versenyt futó Nyíregyháza és Cegléd egyaránt győzött a labdarúgó NB III 25. fordulójának szombati játéknapján. Ugyancsak három ponttal gazdagodott a Középcsoportot utcahosszal vezető Kozármisleny, eközben Nyugaton az ETO nem bírt a III. Kerületi TVE-vel (2–2), és lépéshátrányba került a Mosonmagyaróvár, Dorog kettős mögött.

KELETI CSOPORTKELETI CSOPORT

A Nyíregyháza kezdetben elhibázta kevés helyzetét a szervezetten védekező Putnok otthonában, de aztán az első félidő hajrájában megszerezte a vezetést: Harsányi Zoltán ollózó mozdulattal bombázott a kapuba. A fordulás után, a hajrá kezdetén Törtei Tamás szöglete után Mohamadou Abdouraman fejelte a második gólt, eldöntve a mérkőzést.

A Szparit üldöző Cegléd az első félidőben nem tudta feltörni a kontrákra építő Jászberény védelmét, de a második játékrészben Peres Csaba és Makrai László révén csak-csak bevette egykori kapusa, Miski Zoltán hálóját. A berényiek egy szöglet után már csak a hosszabbítás legvégén tudtak szépíteni.

A nap rangadóját a harmadik helyezett Cigánd és a negyedik pozíciót elfoglaló Kazincbarcika vívta, és mivel a hazaiak 0–1-ről fordítottak és 3–1-re nyertek, megerősítették helyüket a dobogón. A cigándi sikernek a Hatvan is örülhetett, amely remek helyzetkihasználással győzött az erőtlen játékot produkáló Somos otthonában – és megelőzte a Barcikát.

KÖZÉPCSOPORT

A Kozármisleny vendégségben, Pécsen fogadta a Szentlőrincet, amely a hajráig jól tartotta magát. A baranyai derbi végül papírforma-eredményt hozott, Ihrig-Farkas Sebestyén és Nagy Krisztián góljával a Misleny győzött, és újabb lépést tett a bajnoki cím felé.

A harmadik helyen álló Komló kikapott a Budafok-Újbudától – Prukner László csapatának győztes gólját az NB I-es rutinnal rendelkező Oláh Lóránt szerezte –, míg a tavasszal nem remekelő Monor Kiss Krisztián góljával küzdelmes meccsen legyűrte a Bölcskét.

NYUGATI CSOPORT

A Kenesei Krisztián nélkül kiálló III. Kerületi TVE Móczó Norbert két góljával meglepetésre előnyt szerzett az első félidő végén Győrben. A második játékrész elején az ETO Vankó Imre tizenegyesével szépített, majd az 52. perctől, Madarász Ádám kiállítását követően emberelőnyben rohamozott. Hiába azonban a nyomasztó fölény, Szatmári Zoltán mindent védett – kivéve Szabó Lukas 77. percbeli bombáját, amellyel a győriek egy pontot végül kicsikartak maguknak.

Az ETO sorozatban negyedszer játszott döntetlent, és lépéshátrányba került, mivel fő riválisai győztek: a Dorog az alsóházban veszteglő Csornát győzte le, és Magasföldi József duplájára építve a Mosonmagyaróvár is nyert a Sárvár ellen. Jelenleg mindkét csapat megelőzi a győrieket, azaz a biztos feljutást jelentő két hely pillanatnyilag az övék.

LABDARÚGÓ NB III, 25. FORDULÓ
Szombati mérkőzések

KELETI CSOPORT
Felsőtárkány–Nyírbátor 1–3
Putnok–Nyíregyháza Spartacus 0–2
Somos SE–Hatvan 0–2
Cigánd–Kazincbarcika 3–1
Ceglédi VSE–Jászberény 2–1

TABELLA ITT!

KÖZÉPCSOPORT
Budafoki MTE-Újbuda–Komlói Bányász 2–1
Kozármisleny–Szentlőrinc 2–0
Monor–Bölcske 1–0

TABELLA ITT!

NYUGATI CSOPORT
Mosonmagyaróvár–Sárvár 3–1
Diósd–Csepel 0–0
Dorog–Csorna 2–0
ETO FC Győr–III. Ker. TVE 2–2

TABELLA ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik