NB III: négy gól a Vidi II és a Fradi II meccsén, Újpest II – 1–6

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.05.08. 19:57
Négy gólt és 2–2-es döntetlent hozott a Videoton II és a Ferencváros II székesfehérvári presztízsmérkőzése a labdarúgó NB III 30. fordulójának vasárnapi játéknapján. A Keleti csoportot ismét pontelőnnyel vezeti a Nyíregyháza, miután 3–1-re legyőzte a REAC-ot, riválisa, a Cegléd viszont csak 2–2-re végzett a Tállyával. A Középcsoport rangadóján a SZEOL hazai pályán magabiztos győzelmet (4–0) aratott a Komló ellen, míg Nyugaton a Mosonmagyaróvár hatalmas lépést tett a feljutás felé ötgólos csepeli győzelmével.

KELETI CSOPORT KELETI CSOPORT

A Nyíregyháza és a Cegléd már feljutott, de természetesen mindkét csapat szeretne bajnokként osztályt váltani – pillanatnyilag a Szpari esélyei a jobbak. Bár a REAC egy korai egyenlítő góllal „kellemetlenkedett” a Nyíregyházának, a hazaiak végül otthon tartották a három pontot Pölöskey Péter mesterhármasával: a támadó előbb a saját kihagyott 11-ese utáni kipattanót vágta be, majd még az első félidőben lábbal és fejjel is a kapuba talált.

A Cegléd az első félidőben irányította a játékot a Tállya ellen, több ziccere is volt, de ezek kimaradtak. A második játékrész elején megszerezte a vezetést a hazai csapat, csakhogy két hatalmas hibát követően gólokkal „ajándékozta meg” a vendégeket, akik Horváth Bence duplájával fordítottak is. Végül Makrai László góljával alakult ki a 2–2-es végeredmény.

Az Újpestnek a szombati Magyar Kupa-döntő elveszítése után megint nem volt jó napja: a Kazincbarcika alig fél óra elteltével már 4–0-ra vezetett második csapatuk ellen a Budai II László Stadionban, és bár a második félidőben Filkor Attila a lila-fehéreket is „feltette" a góllistára, a Barcika is vágott kettőt. A vendégek soraiban Farkas János három gólt szerzett.

A gyors gólváltás után az RKSK uralta a Hatvan elleni meccs első félidejét, de Tóth János együttese négy ziccert is elhibázott. A fordulás után fölénybe került a Hatvan, játékosai kétszer eltalálták a kapufát, és végül Ács Martin góljával otthon tartották a három pontot.

A Cigánd hátrányba került Jászberényben, de Katona György és Fekete Tamás góljával fordított, azaz megtartotta hétpontos előnyét a Hatvan előtt – pillanatnyilag az övé a legtöbb pont a csoportok harmadik helyezettjei közül. (Minden csoportból két csapat jut fel, de a három csoportharmadik közül a legjobb szintén NB II-es lesz – a sorrendnél természetesen nem veszik figyelembe az élvonalbeli klubok tartalékcsapatait.)

A kis Loki és a DVTK második csapatának meccsét Kondás Kristóf góljával nyerték meg a debreceniek.

Nemcsak a Tállya, hanem a Felsőtárkány és a Tiszaújváros is pontot szerzett vasárnap, utóbbi hármat is, így tovább éleződött a harc a tabella végén.

 

NYUGATI CSOPORT

Ács Ádám révén a Videoton II szerezte meg a vezetést a nyugati rangadón, a listavezető Ferencváros II Kárász Krisztián góljával egyenlített a második félidő elején, sőt Popov Patrik hamarosan fordított is. Büki Baltazár öt perccel a lefújás előtt szerezte meg a fehérváriaknak pontot érő gólt.

A feljutásért harcoló csapatok közül a Dorog szabadnapos volt, és a Mosonmagyaróvár ki is használta a lehetőséget: gólzáporos csepeli győzelmével fellépett a második helyre, egyúttal sokat javított eddig sem rossz feljutási esélyein. A csepeliek egy órán át jól tartották magukat, ám Molnár Tamás kiállítása után az addig csak egy góllal vezető vendégek szereztek még négyet – Laki Balázs egymaga kettőt.

Nyolcfordulónyi nyeretlenség után három ponthoz jutott az ETO: a győriek Ködmön Zoltán duplájával és Illés Dávid góljával simán verték a BKV Előrét, de így is jelentősnek tűnik a lemaradásuk.

A Tatabánya az MTK II legyőzésével ünnepelte Várhidi Péter szakmai igazgató 58. születésnapját: a sorozatban negyedszer nyerő vendégek két gólját Sergio Agüero és Romero Sasha szerezte. Rigó Gábort, a tatabányaiak kapusát a 94. percben kiállította a játékvezető.

A Mosonmagyaróvárhoz hasonlóan öt gólt vágott a III. Kerület is, egyszer betalált Kenesei Krisztián is. Magyari Szilárd az utolsó negyedórában mesterhármast ért el a Puskás Akadémia csapatában, a felcsútiak az ő góljaival nyertek Sárváron. A Csorna fontos három pontot szerzett a Balatonfüred vendégeként.

KÖZÉPCSOPORT

A már bajnok Kozármisleny óriási verésben részesítette az ESMTK-t Beke Péter (2), Kirchner Krisztián, Gránicz Patrik és Kovács Tamás góljaival, a nap igazi nyertese azonban a SZEOL: a szegediek a feljutásért vívott harcban még érdekelt Komlót verték 4–0-ra.

A hazaiak az első félidőben Gajág Gergő és Sztefan Tomisics révén kétgólos előnyt szereztek, majd a második játékrészben – miután a játékvezető gyors egymásutánban két komlóit is kiállított asszisztense intésére – megduplázták előnyüket. A SZEOL előnye tekintélyes, kilenc pont a harmadik helyezett Budafok-Újbuda előtt.

A legutóbbi négy fordulóban három győzelmet elkönyvelő – ezúttal a Dunaharasztit legyőző – Dabas, valamint a vasárnap szintén három pontot kasszírozó Pénzügyőr közelebb lopakodott a Komlóhoz.

A Paks II Péter Antal duplájára építve győzött a Szentlőrinc vendégeként, és bár egy átlövéssel a Monor vezetést szerzett Gyulán, a meccs nagy részében fölényben játszó hazai csapat egy közeli lövéssel egyenlített.

LABDARÚGÓ NB III, 30. FORDULÓ
Vasárnapi mérkőzések

KELETI CSOPORT
Tiszaújváros–Somos SE 2–1
Ceglédi VSE–Tállya 2–2
Felsőtárkány–Putnok 0–0
Hatvan–Rákosmente KSK 2–1
Jászberény–Cigánd 1–2
Nyíregyháza Spartacus–REAC 3–1
Újpest II–Kazincbarcika 1–6
DVSC-DEAC–DVTK II 2–1
Szabadnapos: Nyírbátor

TABELLA ITT!

KÖZÉPCSOPORT
Pénzügyőr–Bölcske 3–1
Kozármisleny–ESMTK 5–1
SZEOL–Komlói Bányász 4–0
Gyulai Termál–Monor 1–1
Bp. Honvéd-MFA–Békéscsaba II 1–2
FC Dabas–Dunaharaszti MTK 2–1
Szentlőrinc–Paks II 1–3
Hódmezővásárhely–Szekszárdi UFC 0–0
Szabadnapos: Budafoki MTE-Újbuda

TABELLA ITT!

NYUGATI CSOPORT
Érd–Andráshida 1–1
III. Ker. TVE–Diósd 5–0
Csepel–Mosonmagyaróvár 0–5
MTK II–Tatabánya 1–2
Sárvár–Puskás Akadémia II 0–3
Videoton II–Ferencváros II 2–2
ETO FC Győr–BKV Előre 3–0
Balatonfüred–Csorna 0–1
Szabadnapos: Dorog

TABELLA ITT!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik