NB III: megsérült Rajczi Péter, két bordája is eltört

Vágólapra másolva!
2018.02.07. 10:36
Az oldalába nyilallt a fájdalom, sőt hallotta, amikor reccsen a csontja... Rajczi Péter, a Kaposvári Rákóczi 36 esztendős csatára a ZTE FC elleni felkészülési mérkőzésen (2–2) sérült meg, két bordája is eltörött.

„Vétlen szituáció volt – emlékezett vissza a korábban többek között Újpesten, Kecskeméten és Mezőkövesden is futballozó támadó. – Felugrottam fejelni, a védőm kibillentett az egyensúlyomból, szerencsétlenül értem talajt, s az oldalamra estem. Éreztem, hogy baj lehet, mert alig kaptam levegőt, és hallottam, hogy valami reccsent… A mellkasom környékén tört el két bordám, de nem szenvedek annyit, mint amikor még kecskeméti futballistaként a bordaközi izmommal bajlódtam. Igaz, akkor a lengőborda feletti izmom fájt, s mivel a mellkasom környékén több az izom, most valamelyest foghatja a bordát. Egyelőre könnyített edzésmunkát végezhetek, de március elejére, a bajnokság folytatására megpróbálok olyan állapotba kerülni, hogy legalább a kispadra leülhessek.”„Vétlen szituáció volt – emlékezett vissza a korábban többek között Újpesten, Kecskeméten és Mezőkövesden is futballozó támadó. – Felugrottam fejelni, a védőm kibillentett az egyensúlyomból, szerencsétlenül értem talajt, s az oldalamra estem. Éreztem, hogy baj lehet, mert alig kaptam levegőt, és hallottam, hogy valami reccsent… A mellkasom környékén tört el két bordám, de nem szenvedek annyit, mint amikor még kecskeméti futballistaként a bordaközi izmommal bajlódtam. Igaz, akkor a lengőborda feletti izmom fájt, s mivel a mellkasom környékén több az izom, most valamelyest foghatja a bordát. Egyelőre könnyített edzésmunkát végezhetek, de március elejére, a bajnokság folytatására megpróbálok olyan állapotba kerülni, hogy legalább a kispadra leülhessek.”

Az éllovas Rákóczinak szüksége is lenne a támadóra, mivel 35 pontot szerzett eddig – mint az Érdi VSE.

„Remek, hogy vezetjük a tabellát, de rendkívül szoros a bajnokság, s nem szabad figyelmen kívül hagynunk a harmadik helyen álló Ajkát sem, mert biztos vagyok benne, hogy beleszól a feljutásba. Igaz ugyanakkor, ha tavasszal elkerülik a csapatot a sérülések, a másodosztályba kerülünk. A keret alkalmas a cél elérésére, és biztos vagyok benne, hogy az NB II-ben is helytállnánk. Ami engem illet: az ősszel kilenc mérkőzésen hat gólt szereztem, de felemásra sikerült a szezonom, mert már az első fordulóban beszakadt a combfeszítő izmom. Szerencsére Waltner Róbert edző érkezésével jobb a hangulat az öltözőben, a korábbi csatár nagy hangsúlyt fektet a támadásokra.”

Pályafutása során Rajczi Péter 210 NB I-es bajnokin 85 gólt szerzett, adódik a kérdés, a harmadosztályban mennyire nehéz motiváltnak maradni.

„Mindegy, hogy felkészülési mérkőzésről vagy edzésről beszélünk, nyerni akarok. Ha egymás ellen játszunk, akkor is presztízsként fogom fel, hogy győzzünk. A Testnevelési Egyetemen tanulok, sportvezetőként szeretnék dolgozni, de még futballozom, s ha a nyáron feljutunk, a szerződésemet automatikusan egy évvel meghosszabbítják, vagyis maradnék a pályán.”

Időközben a Rákóczi kerete két labdarúgóval bővült. A szélső Sárközi Krisztián (21) próbajátéka alatt a Tamási FC ellen (8–0) két gólt szerzett, kiharcolt egy tizenegyest és adott egy gólpasszt. A támadó középpályás Laczkó Dávid (25) saját nevelés, de Nagyatádon, Dombóváron és Balatonlellén is futballozott, s az ősszel az NB III Közép-csoportjában szereplő Hódmezővásárhelyben játszott, a Balatonkeresztúr elleni tesztmérkőzésen (19–0) két gólt szerzett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik