NB III: ikszelt a Szpari, nyert a Cegléd, drámai hajrá Óbudán

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.04.23. 19:23
Az éllovas Nyíregyháza hazai pályán 2–2-t játszott a Cigánddal, míg a Cegléd 3–0-ra megverte a Felsőtárkányt a labdarúgó NB III szombati játéknapján, így valamelyest csökkent a két csapat közötti pontkülönbség a Keleti csoport tabellájának elején. A Középcsoportban győzött a dobogóra hajtó SZEOL, Budafok-Újbuda kettős, míg Nyugaton a III. Kerületi TVE a 89. és 91. percbeli gólokkal gyűrte le 2–1-re a BKV Előrét.

KELETI CSOPORTKELETI CSOPORT

Harsányi Zoltán góljaival 2–0-ra vezetett a Nyíregyháza az első fél óra után a harmadik helyen álló Cigánd ellen, de Gheorghe Popescu szinte azonnal szépített. Bár a folytatásban is a Szpari támadott többet, Roszel Róbert révén a vendégek a hajrá kezdetén egyenlítettek, és egy pontot hazavittek.

A Felsőtárkány biztos védekezésre rendezkedett be Cegléden, támadói is csak elvétve hagyták el térfelüket, de a vendég csapat nem kerülhette el a sorsát: a hazai fölény a második félidőben gólokká érett. Peres Csaba, Pozsár Dániel és Csordás Simon is a kapuba talált, s a különbség nagyobb is lehetett volna.

A Hatvan sokáig nem tudta feltörni a REAC védelmét, aztán éppen akkor tört meg a jég, amikor a fővárosiak kezdték volna átvenni az irányítást: Ficsor Richárd és Kész Tibor az utolsó tíz percben szerezte meg a hazai győzelmet jelentő gólokat.

KÖZÉPCSOPORT

A SZEOL nem játszott jól a Monor ellen, de Rácz László 10. percbeli fejesével otthon tartotta a három pontot, és megerősítette pozícióját a második helyen. A vendég csapat sokat tett az egyenlítésért, azonban mezőnyfölénye nem hozott gólt.

Három ponttal gazdagodott a Budafok-Újbuda is, és a Komlót megelőzve feljött a harmadik helyre. Prukner László csapatából Oláh Lóránt, Skriba Máté és Kovács Dávid a második félidőben talált be a Pénzügyőr kapujába.

A Szentlőrinc Turi Tamás duplájára alapozva győzte le az ESMTK-t, míg a kiesés ellen harcoló Szekszárd Fejes Péter 88. percbeli góljával gyűrte le a a Dunaharasztit – a héten kinevezett új vezetőedző, Dienes Pál tehát három ponttal mutatkozott be.

NYUGATI CSOPORT

Várhidi Péter irányításával másodszor is győzött a Tatabánya: a kék-fehérek Szabó Richárd második félidei duplájával fektették két vállra a Mosonmagyaróvárt. A feljutásért harcoló mosoniak november eleje óta először veszítettek bajnokit; most lezárult szériájuk során hét győzelmet és négy döntetlent könyveltek el.

A III. Kerületi TVE az eltiltott Kenesei Krisztián nélkül fogadta a BKV Előrét, de viharos végjátékot követően így is otthon tartotta a három pontot. Csikortás Dávid a hajrá kezdetén a vendégeknek szerezte meg a vezetést, azt a 88. percben Miklósvári Jánost kiállították a BKV-ból, Szilágyi Máté egyenlített, a 91. percben pedig Szűcs László az óbudaiak győztes gólját is megszerezte.

A sereghajtó Csorna meglepetésre győzni tudott Csepelen – a meccs egyetlen gólját Serfőző Bence szerezte –, és idegenben győzött az Andráshida is. A zalaiak sorozatban a negyedik vendégeskedésükből térnek haza három ponttal.

LABDARÚGÓ NB III, 28. FORDULÓ
Szombati mérkőzések

KELETI CSOPORT
Nyírbátor–Somos SE 1–3
Jászberény–Tállya 0–0
Tiszaújváros–Putnok 1–3
Ceglédi VSE–Felsőtárkány 3–0
Nyíregyháza Spartacus–Cigánd 2–2
Hatvan–REAC 2–0

TABELLA ITT!

KÖZÉPCSOPORT
Pénzügyőr–Budafoki MTE-Újbuda 1–3
Szentlőrinc–ESMTK 3–0
Szekszárdi UFC–Dunaharaszti MTK 1–0
SZEOL–Monor 1–0

TABELLA ITT!

NYUGATI CSOPORT
III. Ker. TVE–BKV Előre 2–1
Csepel–Csorna 0–1
Balatonfüred–Andráshida 1–3
Tatabánya
–Mosonmagyaróvár 2–0

TABELLA ITT!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik